SŽDC: Opravené rakovnické nádraží slouží cestujícím

24.08.2017 13:36

SŽDC slavnostně ukončila opravu rakovnické výpravní budovy. Po Dobříši, Zadní Třebani a Kostomlatech nad Labem se jedná o čtvrté nádraží ve Středočeském kraji, které letos prošlo dílčí rekonstrukcí. Stavební práce se zahájily v březnu letošního roku. SŽDC vynaložila na opravu 5,4 milionu korun.

SŽDC: Opravené rakovnické nádraží slouží cestujícím
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

„Přibližně před třemi lety zahájil opravy původní vlastník České dráhy, rekonstrukcí prošla střecha, část oken nebo veřejné toalety. V letošním roce jsme na opravy navázali. Zaměřili jsme se na nutnou opravu vnějšího pláště, výměnu zbývajících oken a dveří nejexponovanější části prvního nadpodlaží, obkladů či klempířských prvků. Sjednotili jsme vstupy do budovy, provedla se sanace a odvlhčení objektu, revitalizovala se také čekárna pro cestující včetně nového vnitřního a vnějšího mobiliáře. Úpravy se dotkly i technického zázemí objektu, došlo k přemístění hlavní rozvodny a uvolnění prostor pro další komerční využití,“ uvádí náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola.

Jak fasáda, tak okna a dveře rakovnické výpravní budovy již byly v nevyhovujícím stavu. Stará okna navíc neměla žádné izolační schopnosti a budova tak byla velmi energeticky náročná. V rámci prací se opravila i nevyhovující dlažba, instaloval se nový informační systém, dále reproduktory a světla.

Stavební práce realizovala společnost DOSTA od letošního března, dokončeny byly 24. července. Celkové náklady dosáhly výše 5,4 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …