SŽDC: V Kostomlatech nad Labem slouží cestujícím opravená výpravní budova

18.05.2017 7:34

Správa železniční dopravní cesty slavnostně otevřela nově opravenou výpravní budovu ve stanici Kostomlaty nad Labem. Výsledkem prací je kromě zlepšení celkového vzhledu také zvýšení komfortu pro cestující využívající železniční dopravu.

SŽDC: V Kostomlatech nad Labem slouží cestujícím opravená výpravní budova
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Oprava budovy v železniční stanici ležící na trati z Prahy přes Lysou nad Labem do Nymburka začala v říjnu minulého roku. Zahrnovala nejen kompletní úpravu fasády a výplní otvorů, ale také statické zajištění západního štítu objektu, předláždění a provedení obkladů. Cestující navíc získali příjemnější prostředí díky novému mobiliáři. Stavbaři dále provedli kompletní úpravu osvětlení a označení stanice na výpravní budově.

„Stanice v Kostomlatech byla jednou z prvních, které jsme začali opravovat po převzetí od Českých drah. Cestující zde jistě ocení snadnější a bezpečnější pohyb po nádraží. Spokojený by byl určitě i Bohumil Hrabal, který zde sloužil za druhé světové války jako výpravčí,“ poznamenal náměstek generálního ředitele SŽDC pro správu majetku Tomáš Drmola.

Součástí stavby byla také demolice již nevyhovujícího skladu na uhlí. Dále se vybudoval nový okapový chodník po obvodu budovy a provedl nátěr všech dřevěných a kovových konstrukcí. Práce provedla společnost STRABAG Rail a.s., jejich celková hodnota dosáhla výše 3,3 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…