SŽDC: V neděli začíná platit nový jízdní řád vlaků

12.12.2015 8:15

V neděli 13. prosince začne platit jízdní řád železniční osobní dopravy pro rok 2016. Od tohoto data se opět rozjedou vlaky na několika přeshraničních úsecích do Německa a Polska, cestujícím také začnou sloužit nové železniční zastávky. Platnost nadcházejícího jízdního řádu skončí 10. prosince 2016.

SŽDC: V neděli začíná platit nový jízdní řád vlaků
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Největší událostí je bezesporu obnovení provozu na přeshraničním úseku z Aše do Selbu-Plößbergu. Zatímco nákladní vlaky zde přestaly jezdit před dvaceti lety, pravidelná přeprava osob se sem vrací po plných sedmi desetiletích. V letním období bude možné cestovat také mezi Vejprty a Cranzahlem. Osobní vlaky spojí po několikaleté pauze také dvojici železničních přechodů mezi Českem a Polskem. Cestující tak opět dojedou z Bohumína do Chalupek a z Českého Těšína do Cieszyna. K obnovení provozu dochází i ve vnitrostátní dopravě, a to na rekonstruované trati z Mělníka do Mšena. Na trati 024 se pak vrátí vlaky i na její koncový úsek mezi Mlýnickým Dvorem a Štíty.      

S příchodem nového jízdního řádu se otevírají další nové zastávky, a to především díky rekonstrukcím příslušných traťových úseků. Na východočeské trati 031 se tak stane v Opatovicích nad Labem. Hned dvě nádraží budou mít nově v pražských Běchovicích, a to díky zastávce střed, která zkrátí docházkovou vzdálenost k vlaku pro velkou část jejich obyvatel. Pohodlnější přístup k obchodní zóně na okraji Českého Krumlova zase získají cestující, kteří vystoupí na nádraží v Domoradicích.

Sestavování jízdního řádu zajišťuje Správa železniční dopravní cesty jako provozovatel železniční dopravní cesty v České republice. V letošním roce nebude vydávat knižní jízdní řád, který sloužil především pro služební potřebu. Informace o vlakových spojích všech dopravců najdou cestující na internetových stránkách www.szdc.cz nebo na vývěskách v železničních stanicích a zastávkách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…