SŽDC: Z Kolína do Havlíčkova Brodu se bude cestovat rychleji a bezpečněji

04.07.2016 13:00

Správa železniční dopravní cesty zlepšila parametry železniční tratě Kolín – Havlíčkův Brod v mezistaničním úseku Golčův Jeníkov – Vlkaneč. Hlavním cílem projektu je uvedení této trati do technického stavu odpovídajícího evropským parametrům a standardům.

SŽDC: Z Kolína do Havlíčkova Brodu se bude cestovat rychleji a bezpečněji
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci stavby byly provedeny úpravy železničního svršku a spodku, nástupišť, železničních přejezdů, mostních objektů a propustků. Obnovou prošla také zabezpečovací a sdělovací zařízení a trakční energetická  soustava.

„Jedním z hlavních přínosů provedených stavebních prací je především zvýšení jízdního komfortu a bezpečnosti na uvedené trati. Realizace projektů umožnila plně využít možností stávající infrastruktury, což přináší zkrácení jízdních dob, zlepšení obratů souprav a zlepšení přípojných vazeb. To povede k zatraktivnění železniční dopravy pro cestující,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

V souladu s globálním cílem prioritní osy 1 Operačního programu Doprava, jímž je zlepšení železniční dopravy na transevropské dopravní síti TEN-T, bylo dosaženo zvýšení dopravní dostupnosti, snížení provozních nákladů a zajištění kapacity dráhy a kvality železničního provozu pro výhledový rozsah dopravy. Dalším pozitivním dopadem projektu je zvýšení bezpečnosti a plynulosti železniční dopravy.

Předpokládané celkové náklady stavby s názvem Trať 230 Kolín - Havlíčkův Brod, úsek Golčův Jeníkov – Vlkaneč činily 591 717 234 Kč bez DPH. Projekt byl v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to až do maximální výše 449 797 511 Kč. Národní financování zajistil Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotovitelem stavby byla společnost OHL ŽS, a.s.

Název stavby Trať 230 Kolín - Havlíčkův Brod, úsek Golčův Jeníkov – Vlkaneč
Investor stavby Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Zhotovitelé OHL ŽS, a.s.
Termín zahájení 9/2015
Termín dokončení 4/2016
Celkové náklady stavby 591 717 234 Kč bez DPH
Schválený příspěvek EU 449 797 511 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…