SŽDC: Železnice získá nový technický pasport infrastruktury. Systémové řešení navrhne a dodá ČD - Telematika

24.10.2017 15:39

Správa dopravní železniční cesty (SŽDC) bude mít nový technický pasport infrastruktury (TPI) jehož součástí je i pasport železničního svršku. Výběrové řízení na zakázku „Realizace řešení Technického pasportu infrastruktury včetně zpracování Pasportu železničního svršku“ vyhrála společnost ČD - Telematika.

SŽDC: Železnice získá nový technický pasport infrastruktury. Systémové řešení navrhne a dodá ČD - Telematika
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

„Dodávka a implementace řešení technického pasportu infrastruktury pro SŽDC je další významnou zakázkou, pro našeho významného zákazníka SŽDC,“ uvádí Miroslav Řezníček, předseda představenstva ČD - Telematiky. „Věřím, že i díky tomuto projektu upevníme naši pozici silného dodavatele v oblasti ICT, a to prostřednictvím výstavby stabilního unifikovaného podnikového systému na principech architektury orientované na poskytování služeb, který nahradí stávající systém,“ dodává Miroslav Řezníček.

SŽDC požaduje vybudování unifikovaného podnikového informačního systému s architekturou orientovanou především na poskytování služeb. Mezi základní požadované vlastnosti nového systému TPI patří jeho otevřenost, flexibilita, robustnost, modularita a škálovatelnost. Zadavatel bude nezávislý na dodavateli díky otevřeným zdrojovým kódům systému. Architektura celého řešení je navržená jako otevřená pro stávající i budoucí dodavatele aplikací a služeb. Tato otevřenost mj. umožní budoucí vývoj, nasazení, správu a integraci služeb a také dovolí převádět postupně původní technologie na technologie nové generace a ty následně implementovat do systému TPI.

Předmětem zakázky pro SŽDC je i implementace dodaného řešení TPI a jeho dvouletá provozní podpora. Tento nový systému bude mj. napojen na mapový portál DPM (digitální přehledová mapa SŽDC) a na topologické schéma kolejí SŽDC. Řešení také umožní automatizovaný příjem potřebných dat ze systému SAP. Systém bude podle plánu plně implementován do konce srpna 2020 a podpora provozu je zajištěná do konce srpna 2022.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…