SŽDC: Změna v informování cestujících na hlavním nádraží v Praze

31.08.2017 17:18

Od prvního září dojde ke změně informování cestujících o odjezdech vlaků na hlavním nádraží v Praze. Nově budou cestující o vypravení vlaku informováni na odjezdových tabulích již 30 minut před odjezdem konkrétního spoje.

SŽDC: Změna v informování cestujících na hlavním nádraží v Praze
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Na informačních tabulích v hale a v podchodech k jednotlivým nástupištím, bude u každého vlaku vyznačen nejenom čas odjezdu, ale také číslo nástupiště. Bude však docházet k situacím, kdy na nástupišti bude v té době přistaven i jiný vlak. Například může v této stanici končit jízdu či se přesouvat do depa.

Cestující by se tedy před nástupem do vlaku měli ujistit, že skutečně nastupují do správného spoje. Informace o tom, kam který vlak jede, jsou standardně vyznačeny v informačních rámečcích přímo na dveřích nebo boku skříně železničního vozu.

Přínos tohoto opatření spatřujeme především ve skutečnosti, že cestující budou mít dostatek času se beze spěchu dostavit ke správnému nástupišti pohodlně nastoupit do svého vlakového spoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…