SŽDC zlepšila parametry tratě z Valašska na Slovensko

07.10.2016 7:35

Správa železniční dopravní cesty zlepšila parametry železniční tratě z Hranic na Moravě do Střelné v úsecích Valašské Meziříčí (mimo) – Jablůnka (mimo) a Vsetín (mimo) – Horní Lideč (mimo). Hlavním cílem projektu bylo jejich uvedení do technického stavu odpovídajícího evropským parametrům a standardům.

SŽDC zlepšila parametry tratě z Valašska na Slovensko
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci stavby byly provedeny úpravy železničního svršku a spodku, nástupišť, železničních přejezdů, mostních objektů a dílčích prvků trakčního vedení. V návaznosti na výměnu kolejového svršku byl řešen elektrický ohřev výhybek, což přispěje k zajištění bezpečnosti a funkčnosti provozu zvláště v zimním období. Obnovou prošlo také traťové zabezpečovací zařízení a místní kabelizace.

„Přínosem provedených úprav na trati 280 je především zvýšení jízdního komfortu a bezpečnosti provozu. Díky snížení propadu rychlosti došlo ke zkrácení jízdních dob, což ocení zejména cestující,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

V souladu s globálním cílem prioritní osy 1 Operačního programu Doprava, jímž je zlepšení železniční dopravy na transevropské síti TEN-T, bylo dosaženo zvýšení dopravní dostupnosti, zajištění kapacity dráhy a kvality železničního provozu pro výhledový rozsah dopravy. Dalším pozitivním dopadem projektu je zvýšení bezpečnosti na železničních přejezdech.

Předpokládané celkové náklady stavby s názvem Trať 280 Hranice na Moravě – Střelná, úsek Valašské Meziříčí (mimo) – Jablůnka (mimo) a Vsetín (mimo) – Horní Lideč (mimo) činily 645 742 300 Kč bez DPH. Projekt je v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to až do maximální výše 477 422 726 Kč. Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotoviteli stavby byly společnosti TSS Grade, a.s., Železničné stavby, a.s. Košice, Porr a.s. a Doprastav a.s. organizační složka Praha.

Název stavby Trať 280 Hranice na Moravě - Střelná, úsek Valašské Meziříčí (mimo) -
Jablůnka (mimo) a Vsetín (mimo) - Horní Lideč (mimo)
Investor stavby Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Zhotovitel TSS Grade, a.s.
Železničné stavby, a.s. Košice
Porr a.s.
Doprastav a.s. organizační složka Praha
Termín zahájení 8/2015
Termín dokončení 11/2016
Celkové náklady stavby 645 742 300 Kč bez DPH
Schválený příspěvek EU 477 422 726 Kč Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…