SZPI: Kaufland prodával pod vlastní značkou kečup s nižším obsahem rajčat

21.07.2017 18:32

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., aby stáhla ze všech svých poboček falšovanou potravinu K - Classic Tomato Ketchup – rajčatový kečup jemný, v balení 500 ml, s označením data minimální trvanlivosti do 20.03.2018, země původu: Polsko.

SZPI: Kaufland prodával pod vlastní značkou kečup s nižším obsahem rajčat
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Výrobce na obal uvedl: „100 g kečupu bylo vyrobeno z 205 g rajčat“ (pozn.: 100 g hotového kečupu z 205 g syrových rajčat). Laboratorní rozbor SZPI ale potvrdil přítomnost rajčat pouze v množství 152 g rajčat na 100 g kečupu. Výrobce tak porušil platný právní předpis uvedením zavádějícího údaje a inspektoři SZPI nařídili stažení závadné šarže z trhu.

Z došetřování vyplynulo, že celková velikost nevyhovující šarže byla 14 112 ks, přičemž na základě opatření se podařilo stáhnout pouze 575 kusů, zbytek si již koupili spotřebitelé na pobočkách prodejce.

S kontrolovanou osobou SZPI zahájí správní řízení o uložení pokuty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…