SZPI dokončila recertifikaci systému managementu kvality podle ISO 9001

30.09.2014 14:04

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) úspěšně dokončila proces recertifikace systému managementu kvality v souladu s ČSN EN ISO 9001:2009 prostřednictvím společnosti Bohemia Certification.

SZPI dokončila recertifikaci systému managementu kvality podle ISO 9001
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce Jakub Šebesta

SZPI disponuje tímto certifikátem kvality nikoliv pouze pro ústřední inspektorát, ale i pro všech sedm krajských inspektorátů. SZPI je jediným dozorovým orgánem v ČR, který je certifikován podle standardu ISO 9001, přičemž tento standard se vztahuje na všechny zaměstnance úřadu. Zároveň jsou systémem řízeny veškeré procesy spojené s úřední kontrolou potravin. Budování systému managamentu kvality bylo v organizaci zahájeno již v roce 2003.

Jednotný postup celého úřadu dle certifikace přináší pozitiva nikoliv pouze pro SZPI, ale i pro kontrolované osoby a to v podobě standardizace postupů v rámci kontrolního řízení i případného správního řízení. Díky strukturovanému systému řízené dokumentace s jasně nastavenými vazbami a zodpovědností u jednotlivých pozic je možné mnohem lépe zvládat běžné i mimořádné situace. „Zavedený a plně využívaný systém managementu jakosti umožňuje inspekci nejen provádět kontrolu efektivně a profesionálně, ale usnadňuje i systematický rozvoj a další specializaci práce. Přes nemalé úsilí při přípravě a zavádění systému a v posledních letech samozřejmě i jeho udržování je bezpochyby možné konstatovat, že to bylo rozhodnutí správné a přínosné.“ uvedl ústřední ředitel SZPI ing. Martin Klanica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…