Kontrolou vyšlo najevo, že v celém prostoru baru i jeho zázemí není dostupná teplá voda a zároveň chybí zařízení pro mytí nádobí, např. myčka. Personál proto nemá možnost hygienicky umýt nádobí používané pro servírování rozlévaných nápojů a potravin. V rozporu s požadavky správné hygienické praxe dále SZPI zjistila v celém výdejním prostoru baru poházené obaly od nápojů a potravin a dlouhodobě neodklízené nečistoty a prach na podlaze. V provozovně nebyly oddělené toalety pro hosty a personál a na WC rovněž netekla teplá voda. Z uvedených důvodů SZPI na místě uložila opatření - zákaz užívání prostor až do odstranění zjištěných nedostatků a zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení pokuty.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva