Sanatoria Klimkovice už testují každý den i všechny klienty

18.03.2021 19:38

Od pondělí 15. března testují Sanatoria Klimkovice každý týden nejen všechny zaměstnance, kteří jsou v práci, ale také všechny své klienty. Ti ještě do minulého týdne procházeli testem pouze po příjezdu.

Sanatoria Klimkovice už testují každý den i všechny klienty
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Důvodem je snaha eliminovat riziko rozšíření nákazy nemocí covid-19 v lázních. Z  celkových 995 antigenních testů provedených od poloviny února do středy 17. března bylo pět pozitivních vzorků, z toho dva u zaměstnanců a tři u klientů, což je pozitivita 0,5 procenta.

"Díky testování všech klientů hned při příjmů do lázní se nám daří zachytit nakažené ještě předtím, než jsou vpuštěni do provozu. Klienty s pozitivním testem samozřejmě nemůžeme vůbec přijmout. Eliminujeme tak případné rozšíření nákazy mezi ubytovanými," uvedl obchodní ředitel Sanatorií Klimkovice Lukáš Dostál.

Pobyty hrazené z veřejného zdravotního pojištění probíhají nadále bez omezení. Lázně přijímají dětské i dospělé klienty každý pracovní den, s novými nástupy počítají i během velikonočních svátků, konkrétně v pátek 2. dubna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…