Sanatoria Klimkovice zastavila příjem dalších klientů, na Vánoce budou zavřená

19.11.2020 20:29

Dnešním dnem Sanatoria Klimkovice zastavila příjem nových klientů, protože aktuálně jsme na 60 procentech běžné kapacity a provoz, navíc při uzavření restaurace i kaváren, se ekonomicky nevyplácí.

Sanatoria Klimkovice zastavila příjem dalších klientů, na Vánoce budou zavřená
Foto: mesto-klimkovice.cz, Jozef Oravec
Popisek: Klimkovice

Stále se měnící a upravovaná epidemická opatření vydávaná vládou, případně hygieniky, navíc znepříjemňují hostům pobyt a mimořádně komplikují už tak náročnou organizaci práce, byť ve většině případů chápeme jejich potřebnost a nezbytnost. Přestože jsme se po jarním nuceném uzavření lázní dostali v létě zpět na 95 procent zaplněnosti během krátké doby, v posledních týdnech, pravděpodobně v důsledku epidemie covidu-19, klientů rapidně ubývá.

Nemocnice neposílají na rehabilitace pacienty po plánovaných operacích velkých kloubů, protože ty se odložily, odborní i praktičtí lékaři v podstatě zastavili vypisování návrhů na komplexní nebo částečnou lázeňskou péči. Samoplátci, kteří ale obecně tvoří jen velmi malou část naší klientely, mají nařízením vlády pobyt v lázních zakázán, zahraniční klientela teď také nejezdí.

S postupným ukončováním pobytů pacientů, kteří nastupovali do včerejška, bude obsazenost klesat, už příští týden se dostaneme pod 50 procent. Sanatoria Klimkovice se na Vánoce definitivně uzavřou 16. prosince. Pro pracovníky lázní, zejména stravovacího provozu, to bude po mnoha letech poprvé, co budou mít možnost si o Vánocích a na konci roku opravdu odpočinout. Věříme, že nám situace umožní v lednu opět otevřít a rozjet naplno provoz jak dospělé, tak dětské léčebny.

V současné době ještě nemáme představu o celkové ztrátě, kterou nám to způsobí; uzavření provozu na jaře lázně připravilo zhruba o 40 milionů korun. To se letos projevilo zastavením plánovaných větších investic. Některé drobnější se ale provedly. Tou poslední byla v listopadu rekonstrukce vstupní recepce do hlavní budovy A nákladově v řádech desítek tisíc korun. Přesto byla důležitá, protože nový, svěží vzhled recepce hodně ovlivňuje první dojem po příjezdu do našich lázní. Temný pult se vyměnil za pult se světlým dekorem a s hygienickými bezpečnostními prvky, které už ale nevytváří dojem bariéry navíc, nýbrž jsou přirozenou součástí nového vzhledu. Měnila čelní a horní deska pultu recepce, nové jsou skříňky a police na zadní stěně.

Protože lázně v minulosti postupně přešly z klasických klíčů na kartový systém, likvidoval se pořadač na klíče. Zaměstnanci recepce oceňují, že nyní mají k dispozici nové úložné prostory. Také se zvedaly monitory počítačů, aby byly umístěn komfortněji v úrovni očí. Modernější je i prezentace našich prodejních produktů, jako jsou lázeňské soli, balzámy, likéry, oplatky, čokolády, cvičební rehabilitační pomůcky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…