Sberbank: Českým firmám se otevřely dveře k zakázkám v ruské energetice

14.10.2013 15:40

Českým firmám se nabízí nová možnost, jak proniknout na ruský trh investic do energetiky. Od nynějška se mohou ucházet o zakázky při výstavbě nového energetického zdroje Kirovské oblasti Ruské federace v celkovém objemu desítek miliónů eur.

Sberbank: Českým firmám se otevřely dveře k zakázkám v ruské energetice
Foto: Sberbank
Popisek: Sberbank

Umožní jim to čerstvě uzavřená smlouva o spolupráci, kterou na půdě české Sberbank podepsala ruská firma Energoresurs s českou obchodní společností MB-International. Ta se specializuje na komplexní zajištění obchodních případů českých firem v zahraničí, což se týká i této zakázky.

„Kirovská oblast nacházející se na severovýchodě evropské části Ruska zatím není v centru pozornosti tolik jako jiné regiony. Je proto navýsost vhodnou příležitostí pro české dodavatele se na tomto trhu etablovat a dlouhodobě usadit,“ prohlásil jednatel MB-International Jaroslav Ungerman. Za Energoresurs s ním smlouvu podepsal nejvyšší představitel firmy Artak Komitasovič Sarkisan.

Předmětem smlouvy je realizace projektu rekonstrukce a výstavby objektů malé vodní energetiky o souhrnném výkonu 100MW. Smlouva je uzavřena na období let 2013 až 2020.

Pro Sberbank CZ je uzavření dohody významnou událostí, která napomáhá rozvoji a prohlubování obchodních vztahů mezi Českou republikou a zeměmi SNS.

Generální ředitel Sberbank CZ Vladimír Šolc uvedl: „Toto setkání významně přispívá k naplnění mise naší banky, kterou je přímá podpora exportu a rozvoj obchodních vztahů mezi ČR a zeměmi SNS." Sberbank CZ bude vyvíjet maximální úsilí, aby se tento projekt realizoval a byl maximálně přínosný pro všechny zapojené strany.

Podpisu smlouvy byl přítomen prezidentem Svazu průmyslu a dopravy ČR pověřený zástupce, místopředseda dozorčí rady Roman Dlouhý. „Podpora exportu a investic v Ruské federaci je naší prioritou, neboť tuzemské firmy považují ruský trh za teritorium jejich top zájmů. Jsme rádi, že naše snahy přináší takové výsledky, jako je tato smlouva, která byla podepsána na půdě Sberbank,“ uvedl Roman Dlouhý.

Setkání se zúčastnili i nejvyšší představitelé Kirovské oblasti, kteří potvrdili obchodní spolupráci, jež bude v nejbližších týdnech rovněž stvrzena podpisem dalšího dokumentu. Bude se jednat o třístrannou dohodu mezi Kirovskou oblastí, Energoresurs a MB-International, jejíž součástí bude zadání pilotního projektu.

Mezi firmy, které se budou na realizaci podílet, patří TES Vsetín s.r.o. „V letošním červenci TES uvedl do provozu svůj první generátor v elektrárně Rjumjakoski v republice Karélie, kam má dodat celkem 56 strojů. Dodávka generátorů pro Kirovskou oblast je naší druhou významnou dlouhodobou smlouvou uzavřenou v tomto roce na ruském trhu“, řekl ředitel pro rozvoj obchodu firmy TES Vlastimil Coufal.

O společnosti Sberbank CZ, a.s.

Na českém trhu působí Sberbank CZ (do února 2013 pod názvem Volksbank CZ) již od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost.

Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG s hlavním a jediným akcionářem Sberbank Rusko (Bank of Russia). Sberbank CZ je obchodní bankou se širokou nabídkou finančních produktů a služeb pro privátní i firemní klientelu. Může se pochlubit oceněním Klientsky nejpřívětivější banka roku 2013. www.SberbankCZ.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…