Sbírka na varhany do Betlémské kaple vynesla už půl milionu korun

25.05.2015 9:47

Spolek absolventů a přátel Českého vysokého učení technického v Praze vyhlásil dne 1. října 2014 veřejnou sbírku na pořízení a instalaci varhan do Betlémské kaple. Jejím cílem je nashromáždit finanční prostředky na nové originální píšťalové varhany namísto současných digitálních, které jsou vzhledem k rozlehlosti a majestátnosti prostoru nedostačující. V polovině května se stav konta sbírky přehoupl přes 500 tisíc korun.

Sbírka na varhany do Betlémské kaple vynesla už půl milionu korun
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Cílovou částkou sbírky je dvanáct milionů korun. „Významnou roli v získávání finančních příspěvků má nejen akademická obec, ale zejména absolventi a spolupracující firmy, které svým příspěvkem vyjadřují zájem podporovat nejen studijní, vědecké a výzkumné aktivity ČVUT, ale také aktivity kulturní a společenské,“ řekl prof. Petr Konvalinka, rektor ČVUT. Sbírka bude pokračovat do doby, než bude vybrána cílová částka.

Nové varhany by měly umocnit prostory Betlémské kaple, nahradit stávající dosluhující harmonium a demonstrovat sounáležitost a zájem všech členů akademické obce, přátel a příznivců.

Tváří sbírky je architektka Eva Jiřičná, absolventka ČVUT. „Je osobností, která si svými postoji a jednáním získala odborný i morální respekt v naší společnosti," dodává prof. Petr Konvalinka.

Více informací najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …