Sbírky Náprstkova muzea zaujaly muzejníky z kanadského Royal British Columbia Museum

24.03.2017 22:00

Národní muzeum dne 20. března 2017 uzavřelo v Náprstkově muzeu memorandum o spolupráci s kanadským Royal British Columbia Museum. Hlavním záměrem memoranda je rozvinutí spolupráce mezi oběma institucemi. Národní muzeum bylo k této kooperaci exkluzivně vybráno díky výjimečnosti sbírek Náprstkova muzea a je pro kanadskou stranu pilotní institucí tohoto širšího projektu.

Sbírky Náprstkova muzea zaujaly muzejníky z kanadského Royal British Columbia Museum
Foto: Národní muzeum
Popisek: Náprstkovo muzeum

Spolupráce mezi Národním muzeem a Royal British Columbia Museum se zaměřuje především na zpracování a prezentaci sbírek z oblasti severozápadního pobřeží Pacifiku vztahující se k původním obyvatelům Kanady. Obě instituce zároveň budou spolupracovat v oblastech sbírkotvorné, výstavní, vědecké, technologické či propagační a popularizační činnosti.

Memorandum za Národní muzeum podepsal náměstek pro centrální sbírkotvornou a výstavní činnost Michal Stehlík, za Royal British Columbia Museum jeho výkonný ředitel Jack Lohman. Podepsání memoranda se za Velvyslanectví Kanady v ČR zúčastnil i obchodní rada Henri Proulx a Michael Vlček z oddělení Politických a ekonomických vztahů a veřejné diplomacie.

Royal British Columbia Museum se aktivně zaměřuje na zmapování zmiňovaného typu sbírek v paměťových institucích mimo území Kanady a zároveň jejich zpřístupnění jak odborné, tak i široké veřejnosti. Národní muzeum se strategicky zaměřuje na rozvoj mezinárodní spolupráce s vůdčími paměťovými institucemi podobného charakteru i s ohledem na současné období příprav nových stálých expozic v Historické budově Národního muzea, která je v současnosti v rekonstrukci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…