Schneider Electric sponzoroval inteligentní dům studentů ČVUT

25.07.2013 14:30

Společnost Schneider Electric podpořila studenty z ČVUT, kteří se účastní mezinárodní soutěže Solar Decathlon. Ta spočívá ve výstavbě ekologického a zároveň inteligentního rodinného domu. Dřevostavba nesoucí název Air House byla dokončena v těchto dnech. Schneider Electric, světový lídr v oblasti energetických úspor, v rámci sponzoringu projektu poskytl studentům odborné poradenství a zároveň dodal technologie, které šetří energie.

Schneider Electric sponzoroval inteligentní dům studentů ČVUT
Foto: Schneider Electric
Popisek: Vedoucí segmentu domovní elektroinstalace společnosti Schneider Electric Radim Hendl gratuluje architektovi Daliboru Hlaváčkovi k úspěšné realizaci ekologického domu Air House studentů pražského ČVUT.

Jedná se například o komponenty inteligentní elektroinstalace pro ovládání a řízení domu - Systém KNX, takzvané jádro energetických úspor inteligentního domu. Umožňuje monitoring spotřeby energií, přičemž díky tomuto systému lze dosáhnout snížení nákladů na energie až o 30 procent. Dále se jedná například do nejflexibilnější a inovativní nízkonapěťový modulární systém Acti 9 či kouřový hlásič Argus nebo detektory pohybu, které na základě detekce pohybu osob regulují osvětlení dle aktuálních světelných podmínek (například využití příspěvku přirozeného světla z venku při stmívání světel).

O Schneider Electric

Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.

Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 140 tisíc lidí. V roce 2012 dosáhl obrat celé skupiny 24 miliardy eur.

Schneider Electric se aktuálně umístil v prestižním žebříčku Nejobdivovanějších firem světa pravidelně sestavovaným časopisem Fortune. V segmentu elektroniky získal pátou pozici. Časopis Fortune připravuje žebříček již patnáct let, přičemž monitoruje 700 společností v 30 zemích světa. Hodnoceno je vždy 57 průmyslových odvětví, z každého z nich je pak vybráno 15 nejlepších a nejobdivovanějších společností.

www.schneider-electric.com

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …