Schůze vlády ČR se koná ve středu 3. února

02.02.2016 12:05

Členové vlády ve středu 3. února 2016 od 9.00 hodin projednají mimo jiné:

Schůze vlády ČR se koná ve středu 3. února
Foto: Archiv PL
Popisek: Úřad vlády ČR

· Návrh novely zákona o pojistném na veřejné zdravotní pojištění, předkládá: ministr zdravotnictví. Cílem návrhu je upravit stávající systém přerozdělování pojistného na veřejné zdravotní pojištění, a to v souladu s Programovým prohlášením vlády, v němž vláda deklarovala záměr zavést spravedlivý model přerozdělení pojistného, který zohlední skutečné výdaje na nákladné diagnózy.

· Návrh zákona o Centrální evidenci účtů, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí. Návrh má za cíl zvýšení efektivity výkonu veřejné moci tím, že oprávněným institucím bude umožněno jediným dotazem během velmi krátké doby zjistit, ve které úvěrové instituci má či měl zájmový subjekt účet, což pomůže v daňových i trestních řízeních a také v boji proti financování terorismu.

· Surovinovou politiku České republiky v oblasti nerostných surovin a jejich zdrojů, předkládá: ministr průmyslu a obchodu. Aktualizace platné surovinové politiky je zpracovávána s ambicí vytvořit koherentní strategii pro období následujících 15 let, s důrazem na nové moderní high tech suroviny, které budou klíčové pro ekonomiku 21. století.

· Návrh investiční pobídky pro strategickou investiční akci společnosti INA Lanškroun, s. r. o., předkládá: ministr průmyslu a obchodu. Pobídka bude mít velmi pozitivní efekt zejména v boji s nezaměstnaností. V rámci této investiční akce společnost předpokládá vytvořit 900 nových pracovních míst v okresech Svitavy a Ústí nad Orlicí.

Koncepci vězeňství do roku 2025, předkládá: ministr spravedlnosti. Hlavními cíli koncepce jsou především ochrana bezpečnosti společnosti prostřednictvím úsilí o snížení recidivy kriminálního chování a umožnění skutečné resocializace a reintegrace propuštěných vězňů.

Návrh na zrušení usnesení vlády ze dne 23. března 2009 č. 367 a na změnu usnesení vlády ze dne 18. dubna 2001 č. 367, ve znění usnesení vlády ze dne 19. června 2002 č. 667, o dalším postupu privatizace zdravotnických zařízení, předkládá: ministr zdravotnictví. Návrh má za cíl vyjmutí dvou významných lázeňských zařízení z privatizace, aby se zabránilo riziku případného snížení dostupnosti potřebné kvalitní specifické lázeňské péče.

Návrh novely zákona o pojišťovnictví a dalších souvisejících zákonů, předkládá: 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí. Návrh implementuje změny norem EU směřující k posílení finanční stability pojišťoven a zajišťoven a k dosažení vyšší úrovně ochrany pojištěných osob.

Kompletní program najdete ZDE, kde jsou po skončení zasedání vlády informace o projednaných bodech a záznam tiskové konference. Informace o vládě najdete také ZDE nebo ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…