Sdružení ABSL hlásí nárůst členské základny o 140 procent

09.06.2014 8:05

Sdružení sektoru sdílených služeb ABSL (Association of Business Service Leaders in the Czech Republic) oznámilo rozšíření své členské základny. Od založení asociace v srpnu 2013 počet členů především z řad servisních a outsourcingových center v ČR narostl o 140 procent na současných 36 členů. Ti reprezentují přibližně 10 000 zaměstnanců sektoru.

Sdružení ABSL hlásí nárůst členské základny o 140 procent
Foto: ABSL
Popisek: Association of Business Service Leaders (ABSL)

Na výroční valné hromadě v květnu 2014 sdružení potvrdilo svou strategii zlepšovat pozici sdílených služeb zejména v očích investorů, veřejného sektoru a potenciálních zaměstnanců servisních center. Růst sektoru sdílených služeb představuje přibližně 20 % ročně. Česká republika je s přibližně 150 centry druhou největší destinací pro sdílené služby ve střední Evropě a byla označena na jednu z top 5 destinací pro investory ve službách celosvětově.

Největší potenciál pro růst v sektoru sdílených služeb spatřují manažeři z odvětví dlouhodobě ve finančních službách a IT. Jako primární zdroj investic do sdílených služeb označila ABSL již dříve výrobní sektor.

“Jsme velmi rádi, že se platforma ABSL úspěšně rozvíjí. Náš plán je dosáhnout počtu 60 členů do roku 2016. Budeme tak ještě mnohem efektivněji prosazovat zájmy sektoru sdílených služeb v Česku. Vzorem nám mohou být i některé okolní země, jako například Polsko. Investicím ve sdílených službách se zde skvěle daří i díky tomu, že mají podporu profesního sdružení s velkou váhou v očích samotných investorů, státní správy a samosprávy,” uvedl Ota Kulhánek, předseda výboru ABSL.

O Association of Business Service Leaders

ABSL je platforma podporující dialog a spolupráci v oblasti sdílených služeb. Jsme advokáty sektoru ‘business services’, abychom svým členům a celému sektoru zaručili jeho dlouhodobý rozvoj. Naše vize je vytvořit ze sdílených služeb klíčovou oblast české ekonomiky. Z České republiky chceme vytvořit hlavní destinaci pro investice do sdílených služeb. Více informací najdete na www.absl.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…