Sdružení přátel Konta BARIÉRY: Vychází časopis Můžeš

13.06.2013 18:02

V právě vycházejícím červnovém vydání časopisu Můžeš odpovídá ministr zdravotnictví Leoš Heger na otázky, které trápí rodiče dětí s postižením. Vedení dětské léčebny Vesna v Janských Lázních totiž rozšiřovalo zprávy o tom, že léčebna bude uzavřena a po její privatizaci se zde budou léčit zahraniční pacienti. Ministr fámu vyvrací a zdůrazňuje, že Janské Lázně zůstanou státní, a jejich vedení naopak pro nekompetentnost odvolal.

Sdružení přátel Konta BARIÉRY: Vychází časopis Můžeš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Noviny, ilustrační foto

Petr Herynek, ředitel sociální firmy Ergotep, v rozhovoru pro Můžeš tvrdí, že jeho firma jde dlouhodobě do otevřeného konkurenčního prostředí. Chce v něm prosperovat, takže základní podmínkou je skončit s představou, že někdo koupí její služby nebo zboží jen proto, že zaměstnává postižené.

Malířka a herečka Iva Hüttnerová, která spolupracuje s aukčními salony Konta BARIÉRY a pomáhá tak studentům s handicapem, se v tomto vydání svěřuje s tím, že má vlastně problém s definicí dobrého skutku. "Je dobrý skutek to, co uděláte promyšleně s vědomím, že chcete udělat dobrý skutek? Nebo pomůžete, protože to zrovna někdo potřebuje?" tvrdí.

Reportáž vozíčkáře z cesty po Nizozemsku s titulkem Nízká země, vysoký standard popisuje, že Nizozemsko je pro turistiku na vozíku velmi vhodná země. A že se můžete spolehnout na přístupnost historických i kulturních památek.

V rubrice Nové zahraniční technologie popisuje autor bionickou ruku ovládanou mobilem a miniaturní krevní laboratoř.!

Motoristický novinář Petr Buček zase seznamuje čtenáře s automatickými převodovkami nového typu, které na rozdíl od těch klasických dokáží snižovat spotřebu automobilu.

V poradně pak seznamujeme čtenáře s legislativními novinkami: např. radíme, jak financovat pomůcky pro lidi se zrakovým postižením, nebo zda mohou pracovat, aniž by jim byl odebrán invalidní důchod.

Fotograf a novinář Ondřej Neff komentuje snímky, které čtenáři posílají na stránky www.muzes.cz, a ty nejlepší tradičně otiskujeme.

Přeji pohodové jarní čtení.

Časopis Můžeš je zaměřen na zdravotně a sociálně znevýhodněné občany, jejich rodinné příslušníky a na dobrovolné i profesionální pracovníky, kteří o tuto skupinu obyvatel pečují. Za více než! patnáct let existence si vytvořil stálý okruh čtenářů. K dost! ání je v pobočkách České pošty, odebírají jej sociální a zdravotnická zařízení, organizace a instituce. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…