Sdružení zhotovitelů na stavbě silnice I/11 Oldřichovice – Bystřice oznámilo odstoupení od smlouvy

28.10.2016 20:55

Ředitelství silnic a dálnic obdrželo dopis od sdružení zhotovitelů, které buduje silnici I/11 Oldřichovice – Bystřice, ve kterém sdružení oznamuje odstoupení od smlouvy a přerušení prací. Důvodem je insolvence jednoho z členů. Nejedná se ovšem o vedoucího sdružení.

Sdružení zhotovitelů na stavbě silnice I/11 Oldřichovice – Bystřice oznámilo odstoupení od smlouvy
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

Jde o velmi překvapivý krok sdružení zhotovitelů. „Zhruba tři měsíce se zástupci vedoucí firmy ve sdružení jednáme s tím, že firma vznesla vyšší nároky, než jaké obsahuje smlouva o dílo. Tyto nároky ovšem nedoložili“, řekl generální ředitel ŘSD ČR Ing. Jan Kroupa. Sdružení firem zvítězilo ve vyhlášeném výběrovém řízení především nízkou nabídkovou cenou, kterou opakovaně obhajovalo jako reálnou.

Vedoucím ve sdružení firem je společnost MOTA-ENGIL, která působí na mnoha evropských trzích a byla dosud považována za solidního a spolehlivého zhotovitele. Na stavbě I/11 u Třince je dokončena zhruba polovina stavebních prací. Sdružení firem nedávno předvedlo první hotový úsek komunikace a minulý týden dokonce předložilo harmonogram prací k dokončení celé stavby.

„Naším cílem je především stavbu dokončit a tlačit na dokončení zakázky tak, aby skluz oproti původnímu harmonogramu byl pro řidiče minimální. MOTA-ENGIL je významná portugalská firma, proto se chci potkat i s portugalským velvyslancem v Praze“, říká ministr dopravy Dan Ťok. Stavba tohoto úseku silnice I/11 má kromě plynulosti a bezpečnosti provozu navíc velmi důležitý účel, a sice vyvést tranzitní dopravu z centra Třince.

Data o stavbě:

Hlavní trasa

délka: 6239 m

kategorie: S 24,5/100

plocha vozovek: 106 610 m²

počet stavebních objektů: 91

 

Projektant DSP: Mott MacDonald, SUDOP

Zhotovitel: Společnost pro výstavbu I/11 Oldřichovice – Bystřice (MOTA-ENGIL a SDS EXMOST)

Cena stavby dle smlouvy: 1 697 728 250 Kč (bez DPH)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…