Se soutěží O nejlepší školní oběd získala VZP prestižní evropskou cenu

15.12.2013 20:30

Mimořádného ocenění se v minulých dnech dostalo projektu Všeobecné zdravotní pojišťovny propagujícímu zdravý životní styl. Soutěž O nejlepší školní oběd, která si za poslední čtyři roky vysloužila v Česku značnou popularitu, vyhrála 1. místo v European Excellenece Awards. Výsledky byly vyhlášeny na galavečeru v Mnichově a projekt VZP zvítězil v kategorii zahrnující kromě České republiky ještě Slovensko a Maďarsko.

Se soutěží O nejlepší školní oběd získala VZP prestižní evropskou cenu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Všeobecná zdravotní pojišťovna

Do letošního 7. ročníku soutěže European Excellence Awards bylo přihlášeno 1 500 projektů z celé Evropy, které soutěžily celkem v šedesáti kategoriích. Porota složená z 31 odborníků hodnotila především kreativitu, neotřelost nápadů, efektivitu a komunikační strategii předložených projektů.

Soutěž O nejlepší školní oběd proběhla letos už počtvrté. Počet přihlášených školních jídelen každý rok stoupal a letos se jich účastnilo už 88 z celé České republiky. Cílem bylo podnítit zájem veřejnosti o školní stravování. Nejlepší oběd letos uvařili kuchaři ze školní jídelny Středního odborného učiliště U Krbu z Prahy 10. Připravili konfitované kuřecí prso á la bažant obalené v anglické slanině s kapustovým pyré a glazírovanou červenou cibulkou.

V návaznosti na soutěž byla při každém ročníku médii vyzdvižena důležitost kvality a vyváženosti jídel ze školní jídelny. Veřejnost byla opakovaně informována, že pravidelnou stravou v dětství se nejlépe předchází nadváze a obezitě v dospělosti. Nechyběly ani průzkumy týkající se toho, zda a jak často děti sportují a jaké jsou jejich stravovací návyky.

Soutěž O nejlepší školní oběd byla součástí projektu Žij zdravě, který ve VZP fungoval poslední čtyři roky. Šlo o celostátní edukační kampaň, jejímž cílem bylo zvýšit povědomí veřejnosti o obezitě jako vážném celospolečenském problému, přispět ke změně chování českého obyvatelstva a napomoci k dodržování zdravého životního stylu. V tomto úsilí bude VZP pokračovat i v příštích letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…