Sedmnáct firem bude soutěžit o titul Inovační firma Moravskoslezského kraje. Hlasujte i vy

13.09.2016 18:30

Celkem 17 firem s 18 projekty se přihlásilo do 4. ročníku soutěže Inovační firma Moravskoslezského kraje, kterou v dubnu letošního roku vyhlásil Moravskoslezský kraj prostřednictvím Agentury pro regionální rozvoj.

Sedmnáct firem bude soutěžit o titul Inovační firma Moravskoslezského kraje. Hlasujte i vy
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Soutěž je zacílená na malé střední a velké firmy, které mohly přihlásit svůj inovovaný výrobek, technologii nebo službu, které byly v posledních třech letech uvedeny na trh.  „Jsem rád, že mohu znova potvrdit, že Moravskoslezský kraj je inovačně silný a progresivní region, letošních 18 přihlášek od 17 inovativních firem je toho důkazem,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.  

Do kategorie velký podnik se přihlásilo celkem 5 firem, kategorie malý a střední podnik má 13 přihlášek. Mezi soutěžícími je např. cukrárenská rodinná firma Ollies nebo dynamicky se rozvíjející společnost FLTC Europe a.s. zabývající se malosériovou výrobou osvětlení pro auta světových značek.  Z velkých firem pak je to např. společnost Mondelez International nebo firma Lanex, jejíž majitel pan Rudolf Gregořice významné ocenění EY Podnikatel roku 2015.

„Troufám si říci, že mezi firmami je i jistá míra soutěživosti a že ocenění Inovační firma Moravskoslezského kraje, které mohou získat, je pro ně prestižní. Každým rokem se hlásí nové firmy a ani letošní rok není výjimkou. Našim cílem je ukázat, že v Moravskoslezském kraji sídlí tyto špičkové firmy, které dávají vzniknout novým moderním produktům a technologiím.  Stejně tak jako v předcházejících letech i letos zapojíme do soutěže i veřejnost, a to formou veřejného hlasování,“ řekla Petra Chovanioková, ředitelka Agentury pro regionální rozvoj, a. s.

Veřejné hlasování probíhá do 30. 9 a veřejnost si může zvolit projekt, který je pro ně nejlepší, „nejinovativnější“.  Vítězná firma pak získá ocenění Cena veřejnosti soutěže Inovační firma Moravskoslezského kraje 2016.  Hlasovat je možno on-line na http://inovacnifirma.rismsk.cz/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …