Sedmý Energický den opět ve Vysoké Peci mezi dětmi

07.06.2015 18:53

Třiadvacet zaměstnanců společnosti United Energy včetně generálního a technického ředitele pomáhalo 29. května dětem z dětského domova ve Vysoké Peci zvelebit zahradu v rámci akce firemního dobrovolnictví pod názvem Energický den.

Sedmý Energický den opět ve Vysoké Peci mezi dětmi
Foto: Archiv UE.
Popisek: Teplárna United Energy.

Akce s mottem „V Energický den energie všem“ sklízí každoročně velký úspěch nejen u neziskových organizací, ale i samotných zaměstnanců. Energických dnů se doposud zúčastnilo na 185 zaměstnanců včetně vedení společnosti.

„Energický den organizujeme vždy jednou ročně, takže jsme zatím pomohli sedmi neziskovým organizacím. Letos se o pomoc přihlásily 4 organizace:  Nadace pro rozvoj Krušných hor z Jirkova, DD Vysoká Pec, MSSS v Mostě – Denní dětský rehabilitační stacionář a Diakonie – nízkoprahové zařízení ZÁPLATA. Z těchto neziskovek jsme nakonec, s ohledem na rozsah požadovaných prací, na obvyklý počet účastníků akce a s přihlédnutím k prostorům, kde měly práce probíhat, vybrali dětský domov ve Vysoké Peci, kde jsme pomáhali již v roce 2011,“ řekla k výběru neziskovky Miloslava Kučerová, tisková mluvčí United Energy.
Letos byla energie dobrovolníků odčerpána při pracích na zahradě, konkrétně při natírání střechy a stěn přístavby zahradního skladu, čištění bazénu a jeho přípravě na léto, sekání trávy, vyřezávání náletů, odnosu nepotřebného odpadu do kontejnerů a při dalších drobných pracích.


Pomoc dobrovolníků ocenila ředitelka domova Libuše Houdová: „ Je až neuvěřitelné, co dokáže 23 lidí za tak krátkou dobu. Je za vámi vidět kus práce, areál celý prokoukl. Náš pan údržbář by na tom pracoval týdny. Budeme rádi, když si na nás vzpomenete i příští rok“.  Práci zaměstnanců ocenily i děti domova, které pro pracovníky připravily poděkování v podobě přáníček a místní kuchařky, které pro ně upekly vynikající motivační koláče.

Nakonec dobrovolníci na památku již tradičně zasadili symbolický strom, který má připomínat energii, již zaměstnanci United Energy dětem věnovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…