Senát: Plán akcí v týdnu od 2. 12.

01.12.2019 9:45

Stručný výčet senátních akcí na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od 2. 12.
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Pondělí 2. 12.

09:30
Jednací sál, recepce A
Konference: „Pozor! Dezinformace! Nekrmit!“
Jak čelit řetězovým e-mailům, které šíří nepravdivé informace? Může využití reklamní plochy na dezinformačních webech poškodit značku firmy? K aktuálním otázkám internetové doby se vyjádří zástupci firem a odborníci z oblasti komunikace a práce s daty, jako jsou František Vrabel (Semantic Visions), Michael Barták (Vodafone) a Marek Hlavica (Asociace komunikačních agentur). Navazující tiskový briefing proběhne v 13:00 v Jičínském salonku, vystoupí na něm mj. senátor Jiří Drahoš. Více informací v programu a avízu.

Úterý 3. 12.

08:30
Jičínský salonek, recepce A
11. schůze Volební komise Senátu
Komise se schází, aby projednala předložené návrhy na kandidáty na funkci Veřejného ochránce práv a ověřila předpoklady jejich volitelnosti.

09:30
Valdštejnova pracovna, recepce C1
19. schůze Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu
Na programu výboru jsou novela energetického zákona, která mimo jiné upravuje obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů, novela zákona o obchodních korporacích či návrh zákona o realitním zprostředkování.

09:30
Zaháňský salonek, recepce C1
10. schůze Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku
Senátoři a senátorky se budou věnovat novelám zákoníku práce a zákona o státní sociální podpoře, který se týká navýšení rodičovského příspěvku. Podrobnost v programu.

09:30
Frýdlantský salonek, recepce A
12. schůze Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí
Právo na digitální služby, podpora regionálního rozvoje či novela energetického zákona budou tématy dalšího zasedání výboru. Podrobnosti v programu.

10:00
Jičínský salonek, recepce A
11. schůze Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice
Členové a členky výboru budou zvažovat navržené kandidáty na funkci Veřejného ochránce práv, kteří byli na zasedání rovněž přizváni. Dále je na programu novela zákona o státních svátcích či otevřený dopis ředitelek mateřských škol k situaci v předškolním vzdělávání.

Středa 4. 12.

09:00
Jednací sál, recepce A
13. schůze Senátu
Jako první bod je na programu zařazen vládní návrh daňového balíčku, který mění zákony v oblasti daní v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů. Zvýšení rodičovského příspěvku je druhým bodem. Dále bude plénum projednávat novelu veterinárního zákona či volit kandidáty na funkci Veřejného ochránce práv. Podrobnosti v návrhu pořadu schůze. Tiskové briefingy senátorských klubů začínají v 8:30.

Čtvrtek 5. 12.

11:00
Hlavní sál, recepce C2
Konference k 100. výročí Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí
Na výroční konferenci pořádané Výborem pro zdravotnictví a sociální politiku vystoupí jeho člen, senátor Jiří Vosecký, dále pak ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová, ředitelka VÚPSV Jaromíra Kotíková a další zástupci spolupracujících subjektů. Podrobnosti v programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…