Senát: Ve Valdštejnském paláci začíná vánoční výstava betlémů

09.12.2016 17:46

Od 10. prosince je veřejnosti otevřena ve Výstavní síni Senátu vánoční výstava betlémů. Návštěvníci se mohou těšit na desítky betlémů od historických ukázek zhotovených v období před více než sto lety přes současnou tvorbu amatérů i profesionálů až po jedinečné mechanické betlémy, atraktivní nejen pro děti.

Senát: Ve Valdštejnském paláci začíná vánoční výstava betlémů
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Již tradiční vánoční výstava ve Výstavní síni Senátu představí tentokrát návštěvníkům betlémy z různých materiálů. Mezi nejzajímavějšími exponáty lze spatřit korálkový či vystřihovací betlém, nově také betlemářské medaile. Milovníky vánočních tradic jistě potěší také řada restaurovaných exponátů, a to z domácí i zahraniční umělecké dílny.

V rámci výstavy je vyhlášena vánoční výtvarná soutěž pro děti na téma „Vánoční betlém“. Do soutěže se mohou přihlásit děti do 15 let, soutěž je určena pouze pro jednotlivce. Vítány jsou práce vytvořené za použití kombinace výtvarných technik i materiálů. Hotové práce je nutné doručit do 22. ledna 2017 do Senátu. Nejlepší práce z loňské výtvarné soutěže tvoří také součást letošní expozice. Podrobnější informace k soutěži naleznete ZDE.

Vánoční výstavu je možné navštívit až do 8. ledna 2017. Přístupná je denně od 10.00 do 16.00 hod., na Štědrý den od 10.00 do 14.00 hod.

Tradiční vánoční výstavu pořádá Kancelář Senátu ve spolupráci se Spolkem českých betlemářů pod záštitou vedoucího Kanceláře Senátu Jiřího Ukleina.

Vstup volný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…