Senát ozdobí filmová díla mladých umělců z Telče

14.11.2014 14:49

Výtvarná díla žáků Základní umělecké školy v Telči můžou od úterý 18. listopadu do pondělí 1. prosince letošního roku zhlédnout návštěvníci, kteří zavítají na výstavu do Předsálí Jednacího sálu Senátu Parlamentu České republiky v Praze.

Senát ozdobí filmová díla mladých umělců z Telče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Senátu

Mladí umělci z Vysočiny tam představí své malby, při kterých se inspirovali filmem Vojtěcha Jasného z roku 1963 s názvem Až přijde kocour, jenž se natáčel právě v Telči. „Jsem moc rád, že se výstavu na druhý pokus, ten první nám pokazily v loňském roce povodně, podařilo uskutečnit. Na obrazy „z kocoura“ se moc těším. Od naší ZUŠky to považuji za výborný nápad a originální propagaci Telče v Senátu,“ uvedl senátor Miloš Vystrčil, který nad výstavou převzal záštitu.

Vernisáž se uskuteční v úterý 18. listopadu od 17:00 hodin a kromě dalších hostů se jí zúčastní okolo čtyřiceti žáků základní umělecké školy, jejich rodičů a učitelů. Pro zájemce je o hodinu dříve připravena komentovaná prohlídka historických prostor Valdštejnského paláce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…