Senát povede Miloš Vystrčil

19.02.2020 16:26

Novým předsedou horní komory českého parlamentu se ve středu stal senátor Miloš Vystrčil. V tajné volbě získal 52 ze 76 odevzdaných platných hlasů. Jiří Růžička i nadále zůstává 1. místopředsedou Senátu.

Senát povede Miloš Vystrčil
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

„Na úvod chci především poděkovat za podporu, které se mi dostalo, je to pro mě velká čest a velmi si toho vážím. Zároveň chci říci, že platí, že se budu snažit, aby Senát nadále plnil roli ústavní pojistky, roli hlídače exekutivy a nakonec roli jakési kotvy, protože Senát je instituce, která, v případě, že by přišla nějaká bouře či vichr, dokáže zařídit, aby Česká republika zůstala na místě, aby nebyla zavanuta někam do neznáma, případně dokonce do ztracena. V tomto smyslu jsem přesvědčen, že Senát napříč stranami je ochoten pracovat a navzájem se domlouvat,“ řekl Miloš Vystrčil ke svému zvolení do nové funkce.

„Gratuluji panu senátorovi Vystrčilovi k tomu, že se stal předsedou Senátu. Je to nepochybně člověk, který povede Senát tak, jak si všichni představujeme, tedy tak, aby to bylo ve prospěch Senátu jako takového a především této země,“ komentoval výsledek volby senátor Jiří Růžička, který ve volbě získal 21 hlasů.

Krátce po oznámení výsledků se sešel Senátorský klub ODS, který rozhodl, že v pozici předsedy klubu Miloše Vystrčila vystřídá senátor Martin Červíček a 1. místopředsedou se stane senátor Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…