Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání

23.01.2017 10:12

Senátní podvýbor schválil harmonogram příprav návrhů na státní vyznamenání. Senátoři budou podávat své návrhy podvýboru do konce března.

Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Poprvé v novém funkčním období se sešel senátní podvýbor pro státní vyznamenání. Jeho předsedou je Milan Štěch, zároveň předseda Senátu. Podvýbor projednal harmonogram navrhování osobností na udělení či propůjčení státních vyznamenání.

Všechny návrhy, které senátoři či senátorské kluby obdrží od občanů a institucí, procházejí pečlivým posouzením, posléze je schvaluje Organizační výbor Senátu a nakonec také plénum Senátu, kde se k jednotlivým návrhům mohou senátorky a senátoři vyjádřit a seznam návrhů pro prezidenta případně změnit.

Podvýbor pro státní vyznamenání předloží do 15. června 2017 prostřednictvím Organizačního výboru seznam jmen ke schválení plénu Senátu.

Občané mají možnost podávat návrhy na udělení státního vyznamenání prostřednictvím jednotlivých senátorů nebo senátorských klubů, a to buď poštou nebo elektronicky. Senátoři budou předkládat návrhy podvýboru nejpozději do 31. března 2017. Pro správné vyřízení podnětu je nutné uvedení těchto základních údajů:

  • identifikační údaje navrhované osoby, včetně data a místa narození, národnosti, státní příslušnosti a úplné adresy. V případě návrhu „in memoriam“ rovněž datum úmrtí a údaje o osobě, která vyznamenání převezme,

  • kontakty na navrhovanou osobu,

  • identifikační a kontaktní údaje navrhovatele,

  • charakteristika a stručný životopis navrhované osoby (max. 1 normostrana),

  • odůvodnění návrhu (min. 1 normostrana).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…