Senát zve na Den otevřených dveří

18.10.2018 13:17

Komentované prohlídky Valdštejnského paláce i výstavy ke stému výročí vzniku Československa.

Senát zve na Den otevřených dveří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Valdštejnská zahrada

U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu, 28. října 2018, se v sídle Senátu uskuteční od 9.00 do 15.00 Den otevřených dveří. Návštěvníci budou moci v doprovodu průvodců navštívit Valdštejnský palác, Kolovratský palác si budou moci prohlédnout individuálně. Současně bude možné v Mytologické chodbě Valdštejnského paláce zhlédnout výstavu „Mnichovská dohoda v kontextu evropských dějin 20. století“ a ve Valdštejnské zahradě expozici „Československo v proměnách Evropy 20. století“.

Valdštejnský palác jako své reprezentativní sídlo nechal vystavět Albrecht z Valdštejna v polovině 17. století. Průvodci návštěvníky seznámí s historickými prostorami paláce, jež patří k raně barokním skvostům. Zájemci budou také moci nahlédnout do Jednacího sálu, kde zasedají senátorky a senátoři na svých pravidelných schůzích. Zpřístupněny budou i kancelář místopředsedy a Přijímací salonek předsedy Senátu.

V prostorách Mytologické chodby se mohou příchozí těšit na výstavu pořádanou k 80. výročí podpisu mnichovské dohody, ve Valdštejnské zahradě, kterou si budou moci projít individuálně, na expozici věnující se dějinám Československa. Obě výstavy vznikly ve spolupráci s Historickým ústavem Akademie věd ČR.

Prohlídky Valdštejnského paláce budou s průvodcem probíhat vždy v intervalu po 15 minutách, skupiny budou čítat maximálně 40 osob. Program v paláci bude trvat přibližně 40 minut. První prohlídka odstartuje v 9.00 hod., poslední v 15.00 hod. V Kolovratském paláci se mohou během prohlídkové trasy bez průvodce příchozí zaměřit mimo jiné na Zelený salonek, který je známý především mimořádným jednáním vlády o mnichovské dohodě.

S ohledem na kapacitu prostor bude vstup do obou paláců regulován. Návštěvníkům s předměty ohrožujícími bezpečnost nebude vstup umožněn. Vzhledem k předpokládanému zájmu ze strany veřejnosti upozorňujeme na možné čekaní před vstupem do Valdštejnského paláce. Návštěvníky zároveň žádáme, aby si s sebou nebrali velká zavazadla, prohlídky budou umožněny pouze příchozím s příručními zavazadly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…