Seniorní skupina zemí V4 v Maďarsku projednala aktuální otázky NATO a EU

20.10.2017 17:11

V maďarském Székesfehérváru se tento týden uskutečnilo první jednání Seniorní skupiny zemí V4 v rámci maďarského předsednictví (2017/2018), na kterém Českou republiku zastupoval náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie Jakub Landovský.

Seniorní skupina zemí V4 v Maďarsku projednala aktuální otázky NATO a EU
Foto: ČT
Popisek: Vlajky zemí Visegrádské čtyřky a EU

Seniorní skupina projednala aktuální otázky NATO, EU a regionální spolupráci v rámci V4. Vedle diskuse k účasti v posílené předsunuté přítomnosti NATO v Pobaltí a zhodnocení dosavadního pokroku pří výstavbě společné V4 bojové skupiny EU (2019) byla značná část jednání věnována diskusi o Stálé strukturované spolupráci EU (PESCO), jejíž aktivace je nyní v Evropské unii připravována.

Země si vyměnily národní pohledy na posilování evropské obranné spolupráce a v tomto kontextu i možnosti pro posílení V4 spolupráce. Na závěr jednání Seniorní skupina schválila doporučení a úkoly k dalším krokům při rozvíjení vzájemné spolupráce v následujících měsících. Na toto jednání naváže 13. listopadu jednání ministrů obrany V4.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…