Seriál běžeckých závodů ČEZ SkiTour se zastaví ve Velkých Karlovicích

18.02.2015 16:59

Téměř tisícovka běžců na lyžích všech generací i různé výkonnosti přijede o víkendu do Velkých Karlovic změřit síly v dalším závodě ČEZ SkiTour. Oblíbené sobotní Karlovské 50 bude v pátek předcházet dětský závod Mini Karlovská, jeden z největších svého druhu v Česku. Na všechny závody se mohu zájemci přihlásit ještě těsně před startem, celková kapacita je ale omezená.

Seriál běžeckých závodů ČEZ SkiTour se zastaví ve Velkých Karlovicích
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Děti čekají trasy podle věku od 300 do 3000 metrů, dospělí se vydají na 25 nebo 50 kilometrů. „Zatímco většina závodů se odehrává přímo v horách, trať víkendového dílu SkiTour vede malebným údolím Velkých Karlovic na pomezí Beskyd a Jeseníků,“ upozornil na jedno z největších lákadel mluvčí ČEZ SkiTour Tomáš Leixner.

Do Velkých Karlovic chystají pořadatelé několik lahůdek, například ČEZ Energy zónu, která vytváří unikátní zázemí pro závodníky i diváky. „Díky podpoře Skupiny ČEZ jsme tak mohli pro závodníky vytvořit doslova pětihvězdičkový servis, který na běžných závodech nepotkají,“ dodal Leixner.

Další lyžařský bonbónek ocení hlavně děti. Mistr světa a bývalý reprezentant Martin Koukal pro ně připraví Freestyle park, ve kterém nebudou chybět skoky, slalomy a nejrůznější prolézačky. „Budu se snažit dětem ukázat, jak moc zábavné můžou běžky být. Hlavně jde o to, abychom si společně hráli s lyžemi na nohách,“ vysvětlil Koukal, který se tentokrát místo závodění bude dětem po oba dny osobně věnovat.

Závodníci se mohou těšit na výborné podmínky. "V Karlovicích máme krásné slunečné počasí. V noci je okolo minus sedmi, takže trať promrzne, i když je přes den nad nulou. V lese je trať zmrzlá a v perfektním stavu, zázemí na dostihové dráze je upravené rolbou a připravené," pozval všechny váhající Miroslav Koňařík, ředitel závodu a také karlovický starosta.

ČEZ SkiTour je největší seriál v běhu na lyžích u nás, letos už zavítal do Jizerských hor, Kašperských hor i Orlických hor. Po Karlovské 50 skončí následující víkend závodem JeLyMan ve Velkém Vrbně na pomezí Králického Sněžníku a Jeseníků. Generálním partnerem celého turné je Skupina ČEZ.

Více informací také na www.ski-tour.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec