Server iDnes zrušil blog docenta Martina Konvičky, předsedy Bloku proti islámu

08.02.2016 16:55

Populární server http://blog.idnes.cz/, součást mediálního konsorcia MAFRA ovládaného ministrem financí ČR Andrejem Babišem, dnes v poledních hodinách "deaktivoval" osobní blog doc. Martina Konvičky.

Server iDnes zrušil blog docenta Martina Konvičky, předsedy Bloku proti islámu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Doc. Konvička pařil na serveru iDnes k nejčtenějším autorům. Blogoval od roku 2013, celkem uveřejnil na 250 textů, většinou - ale ne výhradně - na téma islámské expanze, historie střetů s islámem, konverzí k islámu a vývoje antiislámského hnutí. Získal si věrný okruh čtenářů, jeho texty měly průměrnou čtenost okolo 4500 osob, některé četlo i přes 50 000 čtenářů. Průměrná "karma" (oblíbenost) jeho textů dosahoval čísla 45 (maximum je někde pod číslem 50). V roce 2015 byl čtenáři zvolen "objevem roku". 

Důvodem deaktivace bylo podle "editora blogů" Patrika Bangy to, že texty doc. Konvičky "splňovaly znaky politického PR". "S tím lze souhlasit jen částečně", říká k tomu doc. Konvička. "Je pravda, že jsem na blog vyvěšoval i politické proslovy a eseje, nikdy však ne s výzvou, aby mě čtenáři volili, nebo přišli na nějakou demonstraci pořádanou Blokem proti islámu. Hlavně však - o čem jiném má psát bloger, který je aktivistou či politikem, než o svém aktivismu či politické práci? Žánr blogu vznikl za účelem svobodné výměny infomací a rozumí se samo sebou, že v politicky vyhrocených dobách budou autory i čtenáře víc zajímat věci týkající se správy polis, tedy politika, než třeba pěstování macešek". 

Potlačováním politických rozprav v blogosféře se brzy dostaneme do situace, kdy se ke čtenářům dostanou jen názory těch politiků, kteří dokáží média přímo ovládnout - křiklavým příkladem je oligarcha Andrej Babiš, majitel společnosti MAFRA a muž, jehož jméno je přímo synonymem konfliktu zájmu. 

Docent Konvička není zdaleka jediným kritikem islámu, který byl ze strany redakce iDnes "deaktivován". Dříve se to stalo paní Lee Vojtekové (shodou okolností též velmi populární autorce), nedávno pak exmuslimce Martě Albahri. 

"Situace mě samozřejmě mrzí, věřím však, že likvidace nepohodlných autorů nakonec poškodí iDnes a MAFRU - časem je nebude číst vůbec nikdo", říká k tomu doc. Konvička. Své texty budu zveřejňovat na stránkách blokprotiislamu.cz, přemýšlím o založení bogu na některém dosud svobodném serveru, například Parlamentních listech".  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…