Server o energetice.cz zpracoval statistky ERÚ do přehledné infografiky

16.09.2015 10:13

Energetický regulační úřad (ERÚ) každoročně vydává Roční zprávy o provozu elektrizační soustavy České republiky, které zveřejňuje na svých webových stránkách.

Server o energetice.cz zpracoval statistky ERÚ do přehledné infografiky
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Server oenergetice.cz vytvořil z každoročních statistik velmi přehlednou infografiku a to i s využitím dalších zdrojů Ministerstva průmyslu a obchodu (MPO) a evropského sdružení provozovatelů přenosových soustav ENTSO-E.

Infografika se zaměřuje na výrobu, spotřebu, export elektřiny, rozdělení výroby elektřiny dle druhu paliva a dále se zaměřuje na detailnější pohled na výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie (OZE). Infografiku v formátu PDF i průvodní článek naleznete zde.

„Infografika serveru oenergetice.cz v jednoduché a přehledné formě shrnuje zásadní statistické údaje z prostředí energetiky pro širokou veřejnost. Vážím si toho, že práce ERÚ je díky tomu viditelnější, navíc je takto navržená infografika výborným osvětovým nástrojem,“ uvedl tiskový mluvčí ERÚ Jiří Chvojka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…