Servodata rozšiřují služby pro platformy Microsoft a Open Source

02.12.2014 8:37

Skupina Servodata Group pokračuje v krocích, které vedou k posílení pozice předního platform providera. Po několika akvizicích a následné konsolidaci rozšířeného portfolia Servodata vstupují do nové éry, jež bude orientovaná především na komplexní ICT služby a řešení. V rámci rozsáhlé transformace společnost výrazně rozšířila management a rozvinula svou nabídku komplexních řešení postavených na platformách Microsoft a Open Source.

Servodata rozšiřují služby pro platformy Microsoft a Open Source
Foto: Martin Kovář
Popisek: Počítač, internet, klávesnice. Ilustrační foto.

Management společnosti posílil o tři zkušené manažery a výrazné osobnosti české ICT scény. Do představenstva a obchodního vedení společnosti nastoupil Otakar Smolík, bývalý viceprezident společnosti Ness Technologies a respektovaný odborník s dlouholetou zkušeností s řízením korporátních firem i státních institucí. Divize zajišťující návrh, implementaci a následnou podporu řešení v rámci obou platforem povedou Ondřej Štrba (Microsoft Technology Unit Director) a Petr Náhlovský (Open Source Technology Unit Director).

Také obchodní tým se rozrůstá. Za poslední měsíc přibyli na palubu hned dva zkušení obchodníci – Rostislav Haufer a Tomáš Bartoš.

„Nechceme být jen dalším dodavatelem či integrátorem informačních služeb, řešení, technologií a infrastruktury. V době digitalizace téměř každého odvětví, nástupu cloudových řešení, mobility uživatelů a dalších trendů naši zákazníci potřebují partnery, kteří IT vnímají jako flexibilní a efektivní celopodnikovou platformu pro realizaci jejich podnikatelských cílů a potřeb. Naším cílem je být jednoznačnou jedničkou mezi takovými platform providery. To vyžaduje výrazné investice do technologických inovací a vzdělávaní, ale také do kvalitního managementu a obchodu. Věřím, že z těchto investic budou profitovat zejména naši zákazníci a partneři,“ upřesňuje Petr Mýtina, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Servodata. O služby a řešení na platformách Microsoft a Open Source je podle Mýtiny mezi velkými podniky i ve státní sféře stále větší zájem. Roste také poptávka po řešeních, které zajistí modernizaci a konsolidaci stávající IT infrastruktury podniků.

Posílenou orientaci na komplexní ICT služby a vstup do nové éry Servodata promítnou i do své korporátní identity. Zásadní změnou projde také webová prezentace společnosti, která nabídne informace o nových službách. Investovat budou Servodata i do optimalizace lidských zdrojů a zefektivnění vnitrofiremních procesů. „Interní změny a inovace, které posilují naši kompetenci platform providera, zavádíme průběžně většinu roku 2014. Tuto transformaci samozřejmě naši zákazníci a partneři zaznamenali již nyní a zatím na ni máme pozitivní ohlasy. Vnější změny, jako je nová korporátní identita pak představíme v roce 2015,“ dodává Mýtina k plánované transformaci Servodata Group.

Servodata Group

Servodata patří dlouhodobě mezi nejvýznamnější platform providery v České republice a na Slovensku, zejména pro platformy Microsoft a Open Source.

Rozsáhlá nabídka služeb zahrnuje mimo jiné licenční management, celopodnikovou IT infrastrukturu (včetně archivace, databází, system managementu a virtualizace) i aplikační a integrační platformy. Servodata Group zajišťuje také byznys řešení pro digitalizaci dokumentů, komunikační platformy, Learning Management System a školení nejen pro senior IT specialisty.

Do skupiny Servodata Group patří mimo Servodata a.s. a Servodata Bratislava s.r.o. také společnosti DoxoLogic, s.r.o., DataScript, s.r.o., a S-COMP Centre CZ, s.r.o.

Skupina drží certifikace Systému řízení jakosti ISO 9001:2000, Systému řízení bezpečnosti informací ISO 27001:2005, Systém řízení jakosti projektů ISO 10006 a Systém managementu IT služeb ISO/IEC 20000-1.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

22:03 Zoo Liberec: Za asistence zkušených chovatelů přišlo na svět mládě kondora královského z Olomouce

Zoo Liberec slaví další chovatelský úspěch. Díky dlouholetým zkušenostem se libereckým odborníkům po…