Šestnáct projektů za více než milion korun posílí sousedské vztahy

04.12.2014 18:40

Regionální fond rozvoje Poštovní spořitelny se pro rok 2014 uzavřel udělením 16 grantů v celkové výši 1 194 033 korun. Nekomerční projekty, které získaly finanční podporu ve druhém letošním kole grantového programu Poštovní spořitelny, mají za cíl přispět ke zlepšení sousedských vztahů v daném regionu a aktivně zapojit občany do komunitního rozvoje. Podle počtu žádostí a kvality projektů lze pozorovat, že lidem není místo, ve kterém společně žijí, lhostejné.

Šestnáct projektů za více než milion korun posílí sousedské vztahy
Foto: Poštovní spořitelna
Popisek: Poštovní spořitelna

Do druhého kola Regionálního fondu rozvoje, které Poštovní spořitelna vyhlásila 10. září, bylo přihlášeno 77 žádostí, přičemž celková žádaná částka se vyšplhala na 6 420 187 korun. Nezávislá hodnotící komise rozhodla o podpoře 16 z nich. Tři úspěšné projekty dosáhly na maximální možnou částku 100 tisíc korun, o kterou mohly nevládní neziskové organizace, obce a příspěvkové organizace v tomto roce žádat.

Mezi nejaktivnější kraje z pohledu přihlášených projektů patřil tradičně Středočeský kraj (11 žádostí) následovaný krajem Plzeňským (9 žádostí), hlavním městem Prahou a kraji Ústeckým (shodně 8 žádostí), Jihomoravským a Moravskoslezským (shodně 7 žádostí). Struktura úspěšných krajů byla však z pohledu počtu udělených grantů odlišná. Mezi kraje s nejvíce podpořenými projekty patří tentokráte Královéhradecký kraj, ve kterém získaly podporu hned 3 projekty ze 4 přihlášených. Počtem tří úspěšných projektů se dále mohou pochlubit kraje Středočeský a Vysočina. Nejvíce peněz nakonec poputuje do Středočeského kraje (celkem 262 200 korun), Kraje Vysočina (236 190 korun) a Královéhradeckého kraje (175 763 korun).

Letošní rok byl rokem skutečného „zlepšování sousedských vztahů“, o čemž svědčí některé názvy podpořených projektů jako například: „Sousede, pojď vařit“, „Hurá za sousedy“, „Babičko, dědečku vyprávěj“, „My a naše město plné příběhů“.

V prvním i druhém grantovém kole Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny bylo v roce 2014 podpořeno dohromady 38 projektů. Konečná výše udělených grantů v roce 2014 činí 2 711 413 Kč.   

Od roku 2007 bylo na komunitní projekty v regionech rozděleno již více než 23 milionů korun.

Více informací o grantovém programu je k dispozici na webových stránkách www.csob.cz a www.nadacevia.cz.

Era a Poštovní spořitelna jsou součástí Československé obchodní banky, a. s.

O ČSOB

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací Skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Kombinujíc sílu svých značek ČSOB (pro bankovnictví, pojištění, správu aktiv, penzijní fondy, leasing a factoring), Poštovní spořitelna (bankovnictví v síti pošt), Hypoteční banka

(hypotéky) a ČMSS (financování bydlení), zaujímá Skupina ČSOB silné pozice ve všech segmentech českého finančního trhu. Skupina ČSOB staví na pevném a dlouhodobém partnerství s každým klientem, ať už v oblasti osobních a rodinných financí, ve financování malých a středních firem nebo v korporátním financování. Skupina ČSOB pečlivě naslouchá potřebám svých klientů a nabízí jim nikoliv produkty, ale nejvhodnější řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…