Setkání absolventů University of Pittsburgh svedlo dohromady smetánku českých lídrů

25.11.2014 9:22

Joseph M. Katz Graduate School of Business University of Pittsburgh v Praze uspořádala VIP večer pro své absolventy na vedoucích pozicích a evropský poradní sbor školy.

Setkání absolventů University of Pittsburgh svedlo dohromady smetánku českých lídrů
Foto: University of Pittsburgh
Popisek: Setkání absolventů University of Pittsburgh svedlo dohromady smetánku českých lídrů

V rámci večera pronesl uvítací řeč Andrew H. Schapiro, americký velvyslanec v České republice a Miroslav Singer, guvernér České Národní Banky. Akce se konala v klubu České Národní Banky a zúčastnilo se jí více než 50 absolventů celosvětového programu Katz EMBA.

Večer absolventů uspořádala University of Pittsburgh ve spolupráci s Janem Brázdou, spoluzakladatelem poradenské společnosti v oblasti executive search Constellation (EMBA 2003), a Jakubem Klepalem, ředitelem konzultační a produkční společnosti  KEYNOTE, (EMBA 2008). Této VIP akce se zúčastnil Hannu Kasi, předseda poradenského sboru University of Pittsburgh in Prague a generální ředitel ABB Czech Republic, a Martin Novák, ředitel divize finance a místopředseda představenstva energetické firmy ČEZ.

“Úspěch našich absolventů, kteří se vypracovali na přední místa ve svých organizacích, svědčí o kvalitě vzdělávání poskytovaného naší školou a inspiruje nás k další práci na zdokonalování našeho programu,” řekla Ivana Goossen, ředitelka celosvětového programu Katz EMBA Europe. “Jsme hrdí, že zde můžeme uvítat skupinu absolventů, kteří jsou tak aktivní, plní života a kteří podporují své kolegy tak dlouho po dokončení studia. Naše akce pro absolventy jsou příležitostí k rozšíření sítě kontaktů a to nejen mezi dřívějšími studenty.”

Deník Financial Times nedávno zveřejnil svůj globální žebříček programů EMBA za rok 2014, a celosvětových program Katz EMBA si udržel pozici nejlepšího programu EMBA v České republice a jednoho z top 25 programů v Evropě. Tím předehnal takové evropské školy jako je Antwerp Management School, Rotterdam School of Management (Erasmus), a Vídeňská univerzita.

Ve svém úvodním proslovu k večeru absolventů nabídli Andrew H. Schapiro, americký velvyslanec v České republice, a Miroslav Singer, guvernér České národní banky, několik rad nedávným i dlouholetým absolventům celosvětového programu Katz EMBA. V případě Schapira byla tato řeč jedním z prvních poselství veřejnosti po jeho nedávném jmenování velvyslancem.

Nabídněte svým komunitám to nejlepší ze sebe   

“Česká národní banka je propletené bludiště pěti budov, ve kterých se může ztratit mnoho našich zaměstnanců i po letech práce u nás. Já ale doufám, že vy na své cestě za vzděláním nezabloudíte a že si čas, strávený zde, užijete,” řekl Miroslav Singer, guvernér České národní banky. 

“Guvernér Singer je skvělým příkladem typu absolventů, které University of Pittsburgh během let vytvořila. Jsem velmi šťastný, že mohu sledovat, jak americká transatlantická instituce posiluje pouta mezi našimi zeměmi a mezi našimi lidmi,” řekl Schapiro. “Od Sametové revoluce, kterou iniciovali studenti a jejich touha vzít do vlastních rukou a transformovat společnost, uběhlo 25 let. Vy z toho těžíte, protože Sametová revoluce by nebyla možná bez jejich odvahy a morální představivosti. Zároveň jste v mnoha ohledech ztělesněním toho, čeho se snažili dosáhnout: strhnout zdi a otevřít spojení mezi našimi zeměmi,” řekl.

Schapiro poznamenal, že Česká republika je na rozcestí. Existuje možnost, řekl, že někteří lidé, spokojení s úspěchem země, které se podařilo rozvinout se do vyspělé evropské ekonomiky, složí ruce do klína a budou spokojeni s minulými úspěchy. “Vybízím vás všechny, pokračujte v postupu vpřed. Neztraťte ducha, který porazil komunismus nebo který přivedl každého z vás ke snaze zlepšit svoji vlastní situaci zapsáním se ke studiu na jedné z nejlépe hodnocených byznysových škol. Můj výhled na dalších 25 let je neuvěřitelně optimistický,” řekl.

Jan Brázda vedoucí partner společnosti Constellation řekl absolventům, že podobná setkání mohou očekávat i v budoucnosti. “Po 22 letech máme v Praze a okolních zemích více než 500 absolventů a máme pocit, že zatím plně nevyužíváme potenciál, který nám nabízí síť našich absolventů,” řekl Brázda. “Jsme rozhodnuti podporovat naši školu tím, že budeme organizovat i v budoucnosti podobné akce. Najít nové známé, navázat nové vztahy, objevit nové obchodní a pracovní příležitosti – to může pomoci všem. Může to také pomoci škole k získání nových studentů tohoto programu, což je naším společným cílem,” řekl.

Globální zkušenost v Praze 

Celosvětový program Katz EMBA, který byl založen v roce 1972, je nabízen na třech lokalitách zároveň — v Pittsburghu (USA), v São Paulo (Brazílie) a v Praze, (Česká republika) — a studenti se učí jako jedna skupina, které přednáší profesoři z Katz. Program nabízí Globální exekutivní fóra, během nichž studenti cestují do jednotlivých lokací, aby dokončili výukové moduly, networkingové aktivity a sbírali intenzivní byznysové zkušenosti.

Joseph M. Katz Graduate School of Business s University of Pittsburgh je jednou z nejstarších a nejprestižnějších univerzit ve Spojených státech. Každý rok se na ni zapíše 35 tisíc studentů, je klíčovým centrem vědeckého výzkumu a nabízí více než 400 různých studijních programů na 16 fakultách. Mezi absolventy a profesory University of Pittsburgh najdeme nejen nositele Pulitzerovy ceny a laureáty Nobelovy ceny, ale také první vědce, kteří syntetizovali inzulín a vyvinuli vakcínu proti obrně.

Joseph M. Katz Graduate School of Business je jednou z nejdůležitějších škol University of Pittsburgh. Vedou ji světově uznávaní a často citovaní profesoři. Její zastoupení v Praze poskytuje programy manažerského vzdělávání pro celý region střední a východní Evropy. Její celosvětový exekutivní program MBA je nejlépe hodnoceným programem v České republice a jeho cílem je připravovat zkušené manažery pro role globálních lídrů. Je opakovaně celosvětově uznávaný jako jeden z top 100 programů svého druhu. Má také akreditaci poskytnutou AACSB International, což je mezinárodně uznávaný zlatý standard v certifikaci byznysových škol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…