Setkání ombudsmanů v Záhřebu: jakým hrozbám dnes čelí lidská práva a demokracie v Evropě?

19.05.2017 13:48

Naši zástupci se minulý týden v Záhřebu zúčastnili celoevropského setkání ombudsmanů a dalších národních institucí sledujících dodržování lidských práv.

Setkání ombudsmanů v Záhřebu: jakým hrozbám dnes čelí lidská práva a demokracie v Evropě?
Foto: ochrance.cz
Popisek: Veřejný ochránce práv - logo

V závěrečné deklaraci se všichni zúčastnění shodli, že evropské státy a jejich obyvatelstvo stojí před mnoha výzvami. Demokracie a lidská práva jsou v Evropě ohroženy násilným extremismem a terorismem. Některé státy se však mohou dostat do situace, kdy určitá opatření namířená původně proti terorismu současně nepřiměřeně zasáhnou do práv vlastního obyvatelstva. Ve svých důsledcích pak mohou prohloubit stav ohrožení a nejistoty. Současná Evropa je také zasažena rostoucí nerovností, xenofobií nebo náboženskou nevraživostí. Do rozporu se také častěji dostává svoboda slova a snaha omezit nenávistné projevy ve veřejném prostoru. To vše je v některých zemích doprovázeno ohrožením svobody a nezávislosti médií.

Celé znění deklarace naleznete zde.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…