Sezona čerstvého chřestu v pekařství PAUL

04.05.2016 11:39

Lahodný chřest má ve francouzské kuchyni nezastupitelné postavení, a to pro svou svěží chuť, křupavost a příznivé účinky na zdraví. Ve francouzském pekařství PAUL proto i tento rok připravili skvělé speciality s čerstvým chřestem.

Sezona čerstvého chřestu v pekařství PAUL
Foto: Pekařstí PAUL
Popisek: Sezona čerstvého chřestu v pekařství PAUL

Chřest si v posledních letech získává stále větší oblibu. Tato křupavá sezonní zelenina samozřejmě chutná nejlépe na přelomu jara a léta, kdy se u nás sklízí. V květnu a červnu si zákazníci francouzského pekařství PAUL budou moci vychutnat čerstvý zelený chřest v několika originálních podobách.

Doporučujeme ochutnat: Croissant s humusem a zeleným chřestem, který si získal srdce zákazníků již v loňském roce. Neotřelou kombinaci lahodného chřestu s jemnou chutí humusu vlastní výroby doplňuje šťavnaté rajče, slunečnicová semínka a čerstvá řeřicha plná vitamínů. Ideální způsob, jak zdravě začít nový den!

Jarní salát se zeleným chřestem, ochucený balzamikem, představuje ideální zdravý oběd či večeři. Pořádná porce čerstvé zeleniny vám dodá vlákninu i vitamíny a další ingredience – řecký sýr feta a na čtvrtky pokrájené vejce - salát nejen chuťově obohatí, ale také vás zasytí.

Dejte si chřest pro zdraví i krásu!

Pokud už ladíte formu na léto, pak vězte, že chřest je pro svůj nízký obsah kalorií a vysoký podíl vlákniny dokonalou dietní potravinou.

Oblibě se těší již více než 5.000 let, pěstovali ho již ve starověkém Egyptě a v Číně. Obsahuje velké množství vitamínů C a E, betakarotenu a kyseliny listové. Z minerálů najdeme v chřestu zejména draslík, zinek, železo a jód. Díky tomu má příznivý vliv na srdeční činnost, krvetvorbu, soustředění i paměť.

Prospěšný je i pro naše zažívání a krásnou pleť, nehty a vlasy. Po staletí se chřest také používá jako afrodisiakum.

Další sezonní specialitou pekařství PAUL jsou osvěžující domácí limonády.

Letos jsme nabídku obohatili o nové lahodné chutě, záleží jen na Vás, kterou zvolíte! Jahodovou limonádu se sladkými čerstvými jahodami, Zázvorovo-mátovou s jemnou chutí bylinek nebo svěží Citrónovou limonádu?

Všechny naše limonády obsahují čerstvé ovocné šťávy a jsou bez barviv a konzervantů!  

Tak neváhejte a přijďte k nám ochutnat naše jarní speciality!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…