Show Jana Krause: Česko-slovensko-německá umělecká show

12.11.2014 9:30

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání herec Jiří Macháček, spisovatelka Eva Urbaníková a hudební formace Salut Salon. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 12. listopadu ve 21.35 na Primě.

Show Jana Krause: Česko-slovensko-německá umělecká show
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Jan Kraus si v úvodu posteskne nad kauzou českého soudnictví, kdy byl vězeň za vzorné chování propuštěn místo po pěti letech po šesti měsících. „Tak to mě povzbudilo k trestné činnosti!“ zrekapituloval moderátor a pokračoval ve svých úvahách dál: „Ale s tímhle ksichtem, jako mám já? S tím nejde být vzorný! Čili kdybych něco udělal já, dostanu doživotí!“

Jako první usedl vedle Jana Krause herec Jiří Macháček! Byl uveden jako představitel hlavní role ve filmu Pohádkář, který je nyní v kinech. „Tam máš několik milostných scén…“ nadhodil zvědavě moderátor. „Ano, jsem tam v takovém bližším kontaktu s dámami…“ připustil s pousmáním host a vhodil rukavici Janu Krausovi, který okamžitě připomněl, že ve filmu Pohádkář má Jiří Macháček vedle sebe Aňu Geislerovou a Evu Herzigovou, přičemž zejména její účast nebývá ve filmech až tak častá. „O Tobě se ví, že jdeš v rolích do hloubky, je to tak i v případě tohoto filmu?“ naťukl hosta moderátor. „To se o mně říká, že jdu do hloubky? Ke kontaktu sliznic nedošlo…“ dostal diváky host! „Jéžiš… Ačkoli po tom Zemanovi se už tohle může,“ neodpustil si narážku na projev českého prezidenta Jan Kraus. Z povídání o detailech filmových milostných scén pak vyplynulo, že při nich se natáčecí štáb přibližně zdvojnásobí, nezřídka se přijde na natáčení podívat dokonce i majitel nemovitosti, v níž se točí. Téma hovoru se pak stočilo na kapelu Mig 21, v níž je Jiří Macháček už patnáct let zpěvákem. „Je to moje druhá rodina,“ připustil Jiří a předal moderátorovi jejich novou, vinylovou desku. „Nedávám Ti to úplně ze srdce, chtěl jsem, aby to bylo vidět na kameře!“ rozesmál svou upřímností Jirka. Povídali si pak o textech písní. „Jedna písnička je o kalhotkách…“ zajímal se moderátor. „Ano, jmenuje se Kalhotky si sundej!“ upřesnil zpěvák a snažil se pak vysvětlit, jak ho texty a názvy písní napadají. Pak v hovoru přešli k vyprodaným koncertům Mig 21 v Lucerně a Jan Kraus si posteskl, že on není zpěvák a že ho jako zpěváka diváci neznají – a tak mu Jiří Macháček nabídl, aby s nimi na jednom koncertu vystoupil! Jejich úmluvou rozhovor skončil a Jan Kraus přivítal svého druhého hosta.

Slovenská spisovatelka Eva Urbaníková se proslavila hned svým prvním bestsellerem Všechno nebo nic – moderátora samozřejmě zajímalo, co je za úspěchem jejích knih, kterých je nyní už dvanáct. Spisovatelka vysvětlila, že nepíše červenou knihovnu, ale knihy o vztazích, jaké jsou, bez příkras, a ženy se v nich pak mohou najít. „A jaké jsou Vaše vztahy?“ neokolkoval dlouho Jan Kraus s tím, co ho zajímalo. „Teď už je vše v nejlepším pořádku… Ale nebývalo, bylo pár chybek. Já jsem magnet na takové chlapy…“ Moderátora zajímalo, jak je to možné, a dostal úsměvnou odpověď: „Já neviem, človeče…“ Nicméně znovu Jana Krause ujistila, že je vše už v nejlepším pořádku. Moderátor se zajímal o to, jak fungují česko-slovenské vztahy. A protože jejím partnerem je Čech, vycházela Eva ze své vlastní zkušenosti. A prý to funguje úplně nejlépe. „Jak jste si ho našla?“ chtěl vědět Jan Kraus. „To on si našel mne!“ okamžitě vysvětlila Eva. A nepolevila ani přes moderátorovo naléhání, že musí být rozdíly mezi českými a slovenskými muži a ženami. „Já si to nemyslím. Buď je blbec, nebo je to dobrý chlap! A je jedno, jestli je to Čech nebo Slovák!“ Jan Kraus pak vyslovil názor, že mu slovenské ženy připadají více emancipované. „To si já vůbec nemyslím, myslím, že jsme úplně stejné!“ Rozhovor ukončili tím, že Eva se nyní zaměří na rozdíly mezi českými a slovenskými muži a pak o tom vydá třináctou knížku.

S německým hudebním kvartetem Salut Salon divadlo opanovala hudební show tří smyčcových nástrojů a klavíru a dámy uchvátily šarmem hravostí, která v jejich vystoupení je. Za pomoci překladatelky pak vedly rozhovor s Janem Krausem a bylo zjevné, že tlumočnici až tolik nepotřebuje, vzájemný smích a gesta byly všeříkající. Jan Kraus přiznal, že z němčiny umí pouze číslovky, a to z dob, kdy se přepočítávala německá marka na koruny. Nicméně dále se Jan Kraus dozvěděl, jak dlouho spolu dámy hrají a že hudba je pro ně spojená s hravostí, kterou oni pouze svými vystoupeními oživují. Všechny hudebnice ze Salut Salon jsou prý z Hamburku a už vystupovaly v Praze – v Česku jsou prý moc milí lidé, a nejmilejší právě v Divadle Archa…

Pokud se chcete dozvědět, jaké jídlo si dámy dávají nejraději v restauracích v Česku a mnoho dalších věcí, nezapomeňte se dnes večer dívat na Show Jana Krause!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…