Show Jana Krause: Herec, doktorka války a Miss Velikonočního ostrova

10.09.2014 17:14

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání herec Jan Potměšil, konzultantka v oboru Obrana a Bezpečnost Kristina Soukupová a ambasadorka Velikonočního ostrova Taurama Hey Rapu. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 10. září ve 21.35 na Primě.

Show Jana Krause: Herec, doktorka války a Miss Velikonočního ostrova
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Jako první host přišel herec Jan Potměšil. Jan Kraus mu uvolnil místo za svým stolem a sám si sedl na pohovku. „Chceme dát najevo, že jsme bezbariérový pořad,“ prohlásil. Připomněli si okolnosti Potměšilova úrazu před pětadvaceti lety. „Tři měsíce jsem byl tehdy v hlubokém bezvědomí a nedávno jsem se dozvěděl, že mé tehdejší šance na přežití byly kolem 7 %,” přiznal Jan Potměšil. A Jan Kraus prohlásil, že herec je zářným příkladem pro ostatní vozíčkáře, jak se dá i s handicapem plnohodnotně žít – dál se věnuje herectví, sportuje, má rodinu.  „Vážím si každé vteřiny, jsem rád, že tu můžu být, probudit se, dělat věci, co mě těší, a snažit se být něco platný,“ řekl na to herec. Jan Kraus se herce například zeptal, kde má v Praze jako vozíčkář problém s dopravou. „Všude, ale já si říkám, že nikde. Pravda ale je, že za ta léta se to výrazně zlepšilo,“ řekl Jan Potměšil. Moderátor s hercem zmínili i kauzu reklamy pro Konto Bariéry, v níž si Jan Potměšil zahrál handicapovaného policistu, a která se dostala až k soudu. Pak se jej zeptal na inscenaci divadla Studio DVA Hlava v písku, v níž Jan Potměšil hraje mimo jiné s Ivanou Chýlkovou. „To je můj úděl, já se tu pořád jako blbej vyptávám nějakých chlapů, jak se jim hraje s mojí ženou,“ vtipkoval Jan Kraus.

Dalším hostem, který přijal pozvání do studia, byla Kristina Soukupová – jediná Češka, která získala doktorát na elitní katedře válečných studií v Londýně. Pracuje jako konzultantka v záležitostech obrany a bezpečnosti a vidí pod pokličku většiny armád světa. Jan Kraus ji představil jako doktorku války a zajímal se o to, jestli se vyzná například v obchodech se zbraněmi. „Já prodávám znalosti, to je největší byznys,“odpověděla Kristina.  Jan Kraus se například zeptal, co je tak obecně špatně s armádami. „Rozmýšlím, co vám na tuto otázku říct, protože nepřítel to ví, ale veřejnost se to dozvědět nesmí,“ odpověděla Kristina. Jana Krause také zajímalo, jestli Kristina, která hodně cestuje a pohybuje se především mezi muži, navíc vysokých vojenských hodností, nemá třeba problém v partnerských vztazích. „Snažím se nebrat si práci domů, ale partneři zkrátka někdy odcházejí, nedivím se jim, se mnou se nedá vydržet,“ smála se doktorka války. Poradila také Janu Krausovi, co dělat při teroristických útocích. „Schovat se pod stůl a dělat, že tam nejste.”

Posledním hostem byla Taurama Hey Rapu – královna a kulturní ambasadorka Velikonočního ostrova, která je momentálně na krátké návštěvě v Praze. Titul královny je srovnatelný s titulem miss a poslání královny je šířit po světě povědomí o Velikonočním ostrově. Rozhovor královny s moderátorem tlumočila její kamarádka, která na Velikonočním ostrově žije a do volby královny se také aktivně zapojila.  Taurama prozradila mimo jiné, že díky svému titulu teď může cestovat po světě a že by se ráda podívala do Norska, odkud pocházel slavný cestovatel Thor Heyerdahl. „Jsme rádi, že jsme tu měli královnu Velikonočního ostrova, doufáme, že to tam lidé ocení a jednu z těch sošek udělají podle mně,“ vtipkoval Jan Kraus.

Ale každý z hostů toho v dnešním dílu prozradí ještě mnohem více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…