Show Jana Krause: Terapie humorem

01.10.2014 11:40

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání spisovatel Michal Viewegh, zpěvačka Olga Lounová a hypnoterapeut Martin Komínek. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 1. října ve 21.35 na Primě.

Show Jana Krause: Terapie humorem
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Vzhledem k tomu, že se blíží volby, a to jak v Česku, tak na Slovensku, pozval Jan Kraus jako „předskokana“ hostů dnešního dílu pana Pavla France, autora ideje Rekonstrukce státu. Díky tomuto projektu si prý budeme moci dopřát takovou lahůdku, jako je vysvědčení pro politiky. Pan Franc divákům názorně ukázal, jak by hodnocení politiků mělo vypadat, a vysvětlil některé další detaily, například jaké byly reakce politických stran na tento projekt.

Prvním hostem pořadu byl spisovatel Michal Viewegh, podle Jana Krause nejoblíbenější český spisovatel současnosti. Moderátor pustil ukázku z filmu Andělé všedního dne, který má zrovna premiéru a je natočen podle knižní předlohy právě přítomného spisovatele. Michal Viewegh přiznal, že je kromě spisovatele také pacient. „Ale Vy jste se také podruhé narodil!“ doplnil moderátor a společně se bavili o tom, že pan Viewegh přežil rupturu aorty, kterou přežije jen 10 % postižených – „Vy jste tedy jedním z těch málo vyvolených! A proč Vy jste stále takovej jako přidotčenej?“ rýpnul si Jan Kraus a dozvěděl se, že se jeho host nemá stále lépe, byť podle soudu moderátora jen vzkvétá. Prý se má hůř, není úplně spokojený s léčbou. „Přes všechny alternativní léčby jsem k tomu optimismu nedospěl,“ zhodnotil své rozpoložení pan Viewegh. „Ale vyloženě nějaké zdravotní následky nemáte, ne?“ tázal se moderátor a dostal tuto odpověď: „Ne, už hledám klíče jen čtyřicet minut, zatímco dříve jsem je hledal i hodinu a půl!“ „To já tak mám ale denně,“ nehodlal připustit výjimečnost tohoto stavu Jan Kraus. „Co si myslíte, že ještě z toho máte?“ vyzvídal dál moderátor. Michal Viewegh připustil, že by to mohla být jeho zapomnětlivost – zatímco dříve býval dochvilný, nyní se například těší, že půjde na abiturientský večírek, ale nakonec tam stejně nepřijde. Sám sebe definoval jako vzpupného racionalistu, kterým býval před nehodou s aortou, dnes už prý takový není. „Michale, Vy, člověk u lidí oblíbený, budete po jedné nehodě se srdíčkem kňourat?!“ dostal svého hosta Jan Kraus. „Já tušil, že to dneska bude tak trochu léčba…“ přišla na tento jeho výrok odpověď s pousmáním a Michal Viewegh se konečně trochu uvolnil. Vzápětí popsal, že blížící se problém s aortou vlastně sám poznal, zavolal si sanitku, a tak si zachránil život. Rozhovor se pak stočil na téma alternativní léčby, která byla spisovateli nabízena – například rozředit si sliny osmdesáti litry vody a dělat si pak kolečko na čele. „Michale, co Vy byste vlastně chtěl?“ „Kdyby se mi vrátila paměť a energie!“ „Ale zase abyste nechtěl být jako dvacetiletej, to by nešlo!“ zlehčil téma moderátor a přiznal, že podle něho vypadá jeho host lépe než kdy předtím! „Když já bych chtěl třeba zase běhat marathon!“ trval si na svém host. „A co byste z toho měl? Byl byste zpocenej…“ Jan Kraus uzavřel rozhovor s Michalem Vieweghem tím, že opravdu vypadá lépe než kdy jindy, ale i kdyby se necítil dobře, tak ho z toho zcela jistě jeho žena dostane!

Jako dalšího hosta přivítali diváci zpěvačku Olgu Lounovou, ženu, která ale i hraje, jezdí rallye, visí za nohy hlavou dolů… Jan Kraus přiznal, že neví, čím u ní začít, protože toho dělá opravdu hodně. „Co Vy vlastně jste?“ „Já jsem přenašeč emocí,“ vysvětlila Olga a zjevně nějakou emoci předala i Michalu Vieweghovi, protože jak si moderátor okamžitě všimnul, prý se vedle Olgy rozzářil a rozhodně vypadá lépe, než tomu bylo ještě před minutou. „Doteď má oči jak acylpyriny, ale teď, panečku, ten kukuč má jinej!“ Pak už se moderátor věnoval Olze a zajímal se o vše, co dělá. „Jsem hlavně zpěvačka a skladatelka. Abych si mohla sem tam vyrazit do zahraničí, tak si na to musím vydělat, takže i hraju!“ „Rallye se ale také věnujete se vší vervou, jak dlouho?“ „Asi pět let!“ vysvětlila Olga a snažila se Jana Krause pozvat na jeden „sranda závod“. „Já už vidím ten titulek – sranda skončila smrťákem!“ vycouval z nabízené příležitosti moderátor. Pak se společně s Olgou začetli do jejího notýsku, kde měla sepsané cíle, kterých chce dosáhnout… Prý je to jen jeden z notýsků, pracovní, lásku a rodinu má v jiném deníčku, červeném. „Já jsem taková atomovka,“ prohlásila pak o sobě Olga. „Co to je?“ dožadoval se vysvětlení moderátor. Olga pak začala vysvětlovat pro Jana Krause nepochopitelné – a to, že je rodinný typ, ale i „atomovka“. Došli až k tomu, jak se večer věnuje svému příteli. Prý mu například masíruje dlaně, protože je to moc příjemné – Olga pak zkusila masírovat dlaně Michalovi. „Třeba jsme svědky přelomu v mém životě!“ usmíval se spisovatel. „Je pravda, že takový výraz tady ještě neměl!“ byl nadšený Jan Kraus a s poděkováním Olze za záchranu Michalova života se s ní rozloučil, aby přivítal třetího hosta pořadu.

Hypnoterapeut Martin Komínek nejdříve vysvětlil, že hypnoterapii se věnuje vedle svého normálního povolání. Pak specifikoval to, s čím za ním lidé nejčastěji přicházejí – například kuřáci a lidé s fobiemi. „Tak třeba mám klaustrofobii,“ snažil se vytvořit modelovou situaci Jan Kraus. Dostal pak vysvětlení, jak probíhá terapie, jak je dlouho v hypnóze atd. „Jak Vy víte, že je v hypnóze, že třeba nespí?“ „Protože mluví, kdyby spal, tak neodpovídá.“ Do hypnózy prý uvádí pan Komínek své klienty napoprvé přibližně deset minut. Pak chtěl Jan Kraus zkusit hypnózu na Michala Viewegha. „To by nemělo smysl, když má člověk stres,“ nechtělo se do hypnózy panu Komínkovi. „Jen ho trochu učísnout, on má večer tu premiéru, tak ať je v pohodě!“ nedal se Jan Kraus. „Jsem rád, že nejste třeba urolog,“ rezignoval už spisovatel a opravdu se nechal panem Komínkem zhypnotizovat!

Zda se hypnóza povedla, se dozvíte dnes večer v Show Jana Krause!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…