Show Jana Krause: drzá moderátorka, šlechtic a trenér zvířat

27.06.2014 18:06

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání moderátorka Diana Kobzanová, šlechtic František Kinský a trenér zvířat František Šusta.

Show Jana Krause: drzá moderátorka, šlechtic a trenér zvířat
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte v pátek 27. června ve 22.15 na Primě.

Jako první z hostů přišla Diana Kobzanová.  Jan Kraus její příchod hned komentoval: „Vy jste musela přijít příkrokem, jste tak sevřená oblečením.“ „Mám tu zip, který bych si sice mohla povolit,“ začala uvažovat Diana, když jí Jan Kraus skočil do řeči: „To až pozdějc“.  Zavzpomínali si pak společně, že Diana už byla hostem v tomto pořadu, a to v roce 2001, nedlouho po svém zvolení Miss ČR. Připomněli si také, že byli kolegové v rádiu a natočili spolu i reklamní spot. Jan Kraus pak přešel na Dianiny vztahy. „Vy jste jediná, koho se můžu zeptat. Jaký je zásadní rozdíl mezi hokejistou a fotbalistou?  Trénink dvoufázový nebo třífázový? Nebo je rozdíl v tom, že s jedním máte doma hokejky a chrániče, zatímco tamten má jen trenky?“ Diana odpověděla: „Ano, to je pravda, s hokejistou máte doma větší bordel.“ Jan Kraus se pak Diany zeptal: „Mě zaujalo, že jste prý velmi netrpělivý člověk. Co vás dokáže nejvíc vytočit?“ Diana jeho slova potvrdila a vysvětlila: „Jsem velmi netrpělivý člověk a vytočí mě někdy úplné maličkosti, třeba otevřené dveře od skříně.“ A začala uvádět další příklady. Poté se oba vrátili ještě k moderování rozhlasových pořadů a vyprávěli historky o tom, že se občas do živého pořadu dovolají lidé, kteří jsou sprostí a moderátorům nadávají. Shodli se v tom, že by nejraději takovým lidem odpověděli v podobném duchu a litovali, že to není možné. „To je štěstí že jsme spolu nedělali nějaký rozhlasový pořad,“ shrnula Diana se smíchem.

Jako druhý host přišel do studia hrabě František Kinský, jehož Jan Kraus uvedl všemi jeho křestními jmény a zeptal, se jestli pan hrabě zná všechny své příbuzné. „Nedávno jsme dělali rodinný sraz, sešlo se nás na 140, nejvzdálenější Kinský byl až z Bolívie. Museli jsme mít nejen jmenovky, ale navíc různě barevně označené, protože každý jsme z jiné větve,“ řekl hrabě a jmenoval města, z nichž jsou Kinští. Jan Kraus se zeptal: „Je u nás nějaké město bez Kinských?“ „Košice,“ řekl hrabě. Pak vysvětlil, že jméno Kinský se používá až od 17. století, dříve se tento rod jmenoval Vchynští ze Vchynic a Tetova, což se prý špatně vyslovovalo, ale postupem doby se jméno ustálilo na Kinský. Jan Kraus pak načal nové téma: „Slyšel jsem, že jste náročný na etiketu?“ Což hrabě potvrdil a vysvětlil, co nejvíc mu u stolování vadí a pak přešel k jinému tématu. „Teď se trochu odkopu, ale přiznám se. Já jsem nesměl nosit trenýrky, ale musel jsem nosit spodky. Krátké. Podobné, jako se dnes nosí plavkové šortky.“ Jan Kraus kontroval: „To já na tom byl hůř. Já musel nosit punčocháče. Krepsilonky po ségře.“ Hrabě vtipně doplnil: „Byla to padesátá léta, a kdo neměl červené trenky a vzadu v kapse kapesník, byl společensky úplně vyřazený. Moje matka ale trvala na tom, že takový hnus si na sebe nesmím vzít.“ Do hovoru se průběžně zapojovala i Diana Kobzanová. Ta na trenky nenavázala, ae přišla s jiným tématem: „Mě by zajímalo, jak to u vás doma chodí? Prostě vstanete, jdete si pro rohlíky, koupíte si noviny, pak si namažete rohlík k snídani? Nebo na to máte lidi?“

Jako poslední přišel do studia František Šusta, trenér zvířat v pražské ZOO, který přišel předvést svou výcvikovou metodu založenou na pozitivní motivaci. Na úvod pustil Jan Kraus video ukázku, v níž diváci sledovali vycvičené prase Boženku a to, co se zvládla naučit za dva týdny tréninku. František Šusta pak představil zvířecího hosta, kterého do studia přivedl. Skunka, respektive skunčici Babetu. Jan Kraus se opatrně ujišťoval: „Skunk má podobné nápady jako tchoř, že? „Skunk je má podstatně intenzivnější,“ vysvětlil trenér. Jan Kraus začal rozvíjet: „ Takže když my skunka vyndáme...“ „My ho nevyndáme, to by právě měl ten nápad,“ skočil mu do řeči pan Šusta a vysvětlil, že skunk musí ven vyjít sám a musí mít možnost v případě pocitu ohrožení vrátit se do přepravky. A že chce Babetu podrobit zkoušce, co udělá, když uvidí něco ošklivého. Jan Kraus se trochu zarazil, ale pan Šusta dodal: „Myslím tím třeba prudké světlo a podobně.“ Když Fratišek Šusta otevřel přepravku, Jan Kraus předvedl, že je na setkání se skunkem připravený a nasadil si plynovou masku se slovy: „Mě skunk jen tak nevypudí.“ A neustále s nasazenou maskou nakukoval do otevřené přepravky. František Šusta pak představil svého druhého zvířecího hosta, fenku Rozárku, na ní předvádí svou tréninkovou metodu v praxi. Ukázal, co Rozárka umí, a pak nechal totéž s Rozárkou opakovat – už bez masky – i  Jana Krause.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…