Show Jana Krause: tři muži a nože

07.03.2014 14:20

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání herec Pavel Nový, lyžař Ondřej Bank a seniorský vrhač nožů František "Fery" Olbort. Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 7. března ve 22.15 na Primě.

Show Jana Krause: tři muži a nože
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Moderátor přivítal svého hereckého kolegu, Pavla Nového. "Myslím, že jsi dnes přišel schválně tanečně, protože minule jsi do pořadu přišel v horším stavu," připomněl moderátor poslední návštěvu pana Nového ve svém pořadu, kam přišel před pár lety o berlích po prodělané západonilské horečce. Moderátor se zajímal, proč herec přišel tentokrát v obleku a nikoli v tradičních kraťasech, ve kterých chodívá i v zimě. "Ty jsi tentokrát přišel v obleku v souvislosti se svou novou rolí ve filmu Kandidát, kde ztvárňuješ tajemnou postavu…," nadhodil moderátor. "Mně ta role hodně bavila. Je to film, jaký se tady moc netočej… Fakt jsem byl překvapenej, po filmařské stránce mě to dost zaujalo," vyprávěl host o novém filmu. Moderátora zajímalo, jak je na tom herec s hereckým textem. "My jsme spolu hráli divadlo, tak si pamatuji, že to tam Pavel trochu řešil," vzpomínal moderátor. "Krátkodobá paměť dobrá, dlouhodobá stále nic moc. Takže texty si musím načítat obvykle těsně před představením," pobavil host diváky. Moderátora zajímalo, čím se Pavel živil, než začal kdysi s hereckou profesí v příbramském divadle. "Dělal jsem toho spoustu, třeba kuchaře, číšníka, kontroloval jsem trať… Tam se mi líbilo, na té dráze. Jezdil jsem tehdy vlakem grátis," vzpomínal herec. Herec vzpomínal, že kvůli západonilské horečce byl ještě před 6,5 roky nemohoucí. "Teď se snažím zase sportovat, hraju hokej, i když přešlapování mi nejde a vlastně ani to bruslení mi nikdy moc nešlo… Jinak teď sice pořád hraju, ale jinak jsem i s mojí paní v důchodu. Bydlíme na venkově, máme vlastní cibuli, brambory a já mám 15 tisíc důchod," vyprávěl herec. Dodal, že jedí výhradně vlastní brambory. "Na rok nám stačí tak 70 kilo a nejradši máme ty červený… Máme zahradu, která je na ty užitečný věci, na pěstování zeleniny a podobně, pak má moje žena dvorek, kde má kytičky," pochlubil se. "Vy jste úplné Ratibořice! Staré Bělidlo," smál se moderátor. "Kdo u vás vaří?," ptal se moderátor. "No, Jarka, moje žena, přestože jsem vyučený kuchař," prozradil host.

Druhým hostem byl špičkový lyžař a sjezdař Ondřej Bank. "Podíváme se, co se stalo v neděli," navrhl nejdřív moderátor a podívali se na záznam nedělního hrozivého Ondřejova pádu na posledních závodech. "No, to bylo 14 stehů," přiznal Ondřej. "Ono to vaše lyžování je vlastně bojem o přežití. Vy máte vždycky skvělé výsledky a do toho přijde nějaký děsivý pád," nadhodil moderátor. "Poprvé jsem měl zlomenou nohu v 15, o pár měsíců později zase zlomená noha. Pak jsem si ve 28 zlomil druhou nohu…, pak ruku…," vyprávěl Ondřej. Dodal, že při závodech dosahuje většinou rychlosti kolem sta kilometrů za hodinu. "Pak jste měl nějakou nemoc, o které ani nezjistili, co to je…," zajímal se moderátor. "Měl jsem půl roku teplotu, ale žádné testy neukázaly, co to je. Poslední týden jsem byl jen na záchodě a zvracel jsem vedle do sprchy, a tím jsem se asi pročistil… To jsem se už skoro jen smál," přiznal Ondřej. "Já když na ty závody koukám v televizi, tak mě to tak znervózňuje, že se někomu něco stane, pak jedete vy a to je skoro jistota, že se něco stane," popsal moderátor své rozpoložení při sledování lyžařských závodů, jichž se účastní Ondřej. Ondřej přinesl moderátorovi jako dárek lyžařskou helmu ze své vlastní kolekce, v rámci níž navrhuje přilby a brýle. Ondřej popisoval, že když se probere po nehodě, vždy nejdřív kontroluje, jaká zranění má či nemá. "Přítelkyně mi po mém posledním úrazu poslala fotku našeho malého syna v lyžařské přilbě a napsala tam, že na to kašle, že se nebude nervovat celý život… Celkem to chápu," přiznal Ondřej. Moderátora zajímalo, jestli se Ondřej bude věnovat navrhování lyžařské výbavy. "Asi ano, ono to vzniklo jako zábava, ale uvidíme. Ale zatím mě baví závody, začal mě bavit sjezd, tak uvidím…," přemýšlel Ondřej. Probrali s moderátorem další Ondrova zranění. Ondřej vyprávěl, že když se před časem dostal ze své záhadné nemoci, točili o něm 13. komnatu, přičemž si při natáčení vyhřezl plotýnku. "Jak jste si zranil třeba tu čelist?," chtěl vědět moderátor. "To bylo úplně hloupé a nešťastné. Po tom, co jsem si vyléčil tu vyhřezlou plotýnku, jel jsem závod v Chile a branka mi při slalomu přerazila na osmkrát čelist. No a dva měsíce na to jsem si vykloubil rameno v Kanadě," prozradil Ondřej. Moderátor se vyptával, jestli má Ondřej nyní volno s ohledem na své čerstvé zranění. "No, říkal jsem si, že bych si teď ještě jeden závod zkusil. Ty stehy, které mám od neděle, to není problém, tak uvidím," pobavil Ondřej diváky.

Třetí host Jana Krause byl vrhač nožů, František Olbort. Prozradil, že ho kdysi inspiroval film Sedm statečných. „Nejdřív jsem trénoval do špalku, pak jsem si tam postavil mladší sestru, za což jsem tehdy málem od rodičů dostal pár facek," vzpomínal pan František. Pochlubil se, že je držitel několika rekordů. "Třeba jsem manželku obházel 95 hřebíkama," popsal. Moderátora zajímalo, jestli se pan Olbort někdy hádá se svou ženou. "Moc se nehádáme, protože házíme oba a to by pak asi bylo o tom, kdo by byl rychlejší," vysvětlil pan Olbort. Dodal, že dokáže házet skoro vším. "Už se vám stalo, že jste hodil blbě?," chtěl vědět moderátor. "Když jsem obhazoval ženu, tak to jsem ještě nechyboval," ujistil ho host. Navrhl, že by tentokrát obhazoval pana Krause. "Lidi se na to těšijó," přemlouval ho se svým akcentem host. "Tak to by se lidi nejvíc těšili na to, kdyby si pak říkali: Pusť si na youtube, jak to Kraus na natáčení dostal nožem do krku," pobavil moderátor diváky. Nakonec se domluvili na kompromisu - že bude pan Olbort obhazovat fotku moderátora. "Vyzkoušejte si to taky. Sekyrou… To je jednodušší," vyzval moderátora host. Po několika pokusech, kdy se moderátorovi občas podařil zásek, se po posledním hodu rozpadla sekyra. "To se normálnímu člověku nestane," konstatoval pan Olbort a předvedl své vrhačské umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…