Siemens: Čtvrt milionu čeká na neziskovky z Brna i Jihomoravského kraje

11.10.2013 14:20

Neziskové organizace mohou do 15.11.2013 posílat žádosti o grant do dalšího brněnského kola Siemens Fondu pomoci. Siemens nejzajímavějším projektům v Brně a nejbližším okolí, případně v Jihomoravském kraji, věnuje celkem 250 000 Kč.

Siemens: Čtvrt milionu čeká na neziskovky z Brna i Jihomoravského kraje
Foto: red
Popisek: Siemens

„Chceme, aby z našich úspěchů měli užitek i lidé za branou našeho závodu. Proto jsme se rozhodli vyzvat neziskové organizace, aby přicházely s projekty na zlepšení regionu, ve kterém žije většina ze zhruba 1000 zaměstnanců Siemens v Brně, jejich rodiny a přátelé,“ říká Vladimír Štěpán, ředitel Siemens, s.r.o. odštěpný závod Industrial Turbomachinery.

V minulém, jarním kole, se komise brněnského kola Siemens Fondu pomoci rozhodla podpořit výstavbu učebny v Otevřené zahrady, podpořit nákup rehabilitačních pomůcek do půjčovny Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí ve Vyškově, nábytku pro chráněnou dílnu V růžovém sadu v Ořechově, sprchového lehátka pro brněnský Domov pro mne nebo nákupu paravánů pro ošetřovatelskou jednotku Domova důstojného stáří v brněnských Maloměřicích. „Kromě urgentních žádostí vybrala komise Siemens Fondu pomoci projekty, které podporují klienty neziskových organizací k vlastní aktivitě a odpovědnosti za svůj život,“ dodal Vladimír Štěpán.

O Siemens Fond pomoci
 Siemens Fond pomoci rozděluje v brněnském kole od roku 2012 dvakrát ročně částku 250 000 korun. Pro zajištění co největší objektivity a transparentnosti při rozhodování jsou členy komise nejen zástupci Siemens, ale také například neziskových organizací, tisku, školství nebo státní správy. Více informací o složení komisí naleznete na www.siemens.cz/fondpomoci. Mimo to rozděluje Siemens v celostátním kole každý měsíc finanční granty v celkové výši 100 000 korun na podporu charitativních projektů v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…