Siemens držitelem ocenění Innovation Award 2012

15.10.2012 8:00

Společnost Siemens získala prestižní ocenění Innovation Award 2012 za ultrazvukový průtokoměr Sitrans FUT1010 pro ropný průmysl.

Siemens držitelem ocenění Innovation Award 2012
Foto: red
Popisek: Siemens

Soutěž Innovation Award již třináctým rokem vyhlašuje odborný časopis Flow Control. Jejím cílem je upozornit na nejzajímavější produkty a řešení pro procesní průmysl, které pomáhají uspořit čas, snížit náklady a zvýšit produktivitu výrobního procesu.

Ultrazvukový průtokoměr Sitrans FUT1010 je určen pro oblast těžby a dopravy ropy, resp. zemního plynu a pro petrochemický průmysl. Senzory jsou na povrchu měřicí trubice průtokoměru upevněny pomocí unikátního montážního systému TransLoc, který nevyžaduje téměř žádnou údržbu, protože při měření nedochází ke kontaktu senzorů s měřeným médiem. Speciální způsob upevnění senzorů vyvinutý společností Siemens umožňuje provést standardní kalibraci, a dosáhnout tak vyšší přesnosti měření.

Další předností průtokoměru je, že se v něm při průtoku kapalin s velkým podílem parafinu netvoří rušivé úsady, které často vznikají v tradičních snímačích při měření průtoku uhlovodíků. Systém TransLoc minimalizuje potřebu údržby a zkracuje odstávky zařízení, čímž se snižují celkové náklady na měření a zkracuje doba návratnosti investic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne