Signal festival světla v Národní knihovně ČR

12.10.2016 13:49

Monumentální světelnou show zažije barokní areál Národní knihovny v Praze během mezinárodního festivalu světla. Klementinum se tak zařadí mezi další historická místa Prahy, která od 13. do 16. října vyzdobí Signal festival působivými instalacemi světelných efektů.

Signal festival světla v Národní knihovně ČR
Foto: Národní knihovna
Popisek: Národní knihovna - Křižovnická ulice

Během čtyř večerů se chodba naproti Galerie Klementinum v Národní knihovně v Praze promění pod taktovkou audiovizuálního umělce Davida Vrbíka v laserovou spektakulární strunu. Co si pod tímto pojmem přestavit? Jde o unikátní aparát na pomezí hudebního nástroje a uměleckého objektu. Prostor chodby obejme paprsek světla, který se díky nejnovější technologii bude chovat jako skutečná struna v hudebním nástroji: rozechvěním vytváří zvuk, který pak přirozeně doznívá.

Zavítáte-li tedy do večerní Prahy na čtvrtý ročník Signal festivalu, navštivte také 1. nadpodlaží budovy B2 pražského Klementina a nechte se unést opojným spojením světla a hudby. Prostor pro vás bude otevřen od čtvrtka do neděle a to vždy od 19 do 24 hodin.

Datum a čas konání projekce: 13. – 16. 10. 2016, chodba 1. nadpodlaží budovy B2 Národní knihovny v Praze, vstup z Mariánského náměstí

Vstup volný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne