Široké portfolio VTÚ, s. p. zaujalo liberecké vojenské specialisty

13.12.2015 17:10

Bez poznání reality nemůže žádná instituce uspět. Nemít znalosti, co je u možného zákazníka aktuálně zapotřebí, lze hodnotit jako tristní. Toto nepsané pravidlo má stále na zřeteli Vojenský technický ústav, s. p.

Široké portfolio VTÚ, s. p. zaujalo liberecké vojenské specialisty
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Proto jeho představitelé častokrát vyjíždějí takříkajíc do terénu za praxí. Samozřejmě, že i k vojenským útvarům a zařízením Armády ČR. Stalo se tak i ve čtvrtek 3. prosince 2015, kdy ředitel státního podniku VTÚ Mgr. Jiří Protiva navštívil 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci.

Premiérové, neformální, pracovní. Takto lze stroze charakterizovat půldruhé hodiny jednání mezi velitelem pluku plukovníkem gšt. Ing. Radkem Černým a ředitelem VTÚ, s. p. Mgr. Jiřím Protivou. „Po dnešním dni vidím oblasti, ve kterých bychom s VTÚ mohli spolupracovat. Smysluplnost možné kooperace tady nepochybně existuje. Pokud si rozebereme nedostatky z minulosti související s existencí bývalých vojenských opravárenských podniků a poučíme se z nich, tak mohu hovořit o značném profesním přínosu,“ řekl plk. Černý a dodal, že vojenští chemici udělají maximum, aby na případném technickém progresu se státním podnikem Ministerstva obrany participovali.

Dělný průběh jednání ocenil také ředitel VTÚ Jiří Protiva: „Vojenský technický ústav má libereckým specialistům co nabídnout. Proto jsme hovořili také o konkrétních projektech pro případnou spolupráci. Uvést lze obměnu a modernizaci některých typů provozované techniky, aplikace na bezpilotních prostředcích v souvislosti s detekcí nebezpečných oblastí, průzkumné a monitorovací prostředky, přepravní box Biobox nebo využití zkušební střelnice v Bzenci pro speciální výcvik libereckých chemiků. De facto pro každý odštěpný závod VTÚ jsem shledal průsečík možné spolupráce,“ konstatoval J. Protiva a pochválil zpětnou vazbu ze strany hlavních funkcionářů pluku radiační, chemické a biologické ochrany k možnému využití širokého portfolia státního podniku v jejich prospěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…