Skanska: Inovativní IT centrum společnosti MSD si pronajalo většinu budovy Riverview

06.07.2014 14:30

Společnost MSD podepsala se Skanska Property Czech Republic smlouvu o pronájmu přibližně 90 % prostor budovy Riverview, která se právě staví na břehu Vltavy v Praze 5.

Skanska: Inovativní IT centrum společnosti MSD si pronajalo většinu budovy Riverview
Foto: red
Popisek: Skanska

Smlouva se týká přibližně 6.200 m2 špičkových kancelářských prostor, které budou dokončeny na konci roku 2014. MSD bude prostory využívat pro své globální inovativní IT centrum, které se věnuje vývoji a zavádění inovativních IT technologií ve zdravotnictví. Globální IT hub firmy MSD v Praze se zaměří zejména na matematické modelování, bezpečnost informací, mobilní technologie, big data a analýzy.

„Holistický přístup k řešení interiéru budovy Riverview perfektně vystihuje důraz, který naše společnost klade na atmosféru kreativity a spolupráce. Každý pracovní tým centra přispěl svými nápady k tomu, aby design byl co nejlepší. Na každém podlaží chceme vytvořit špičkový systém funkčních zón a budova Riverview se svým pojetím pro tento záměr dokonale hodí,“ vysvětluje viceprezident společnosti MSD a současně ředitel MSD IT Globálního Inovativního Centra John Westby.

Funkční zóny znamenají nový přístup k využití interiéru, jehož cílem je nabídnout prostory pro nerušenou práci, místa pro týmovou práci na projektech, laboratoře pro inovace a regenerační zóny, které podporují velmi rozmanité pracovní prostředí. „Genius loci nové obchodní čtvrti v sobě spojuje atmosféru starých továren a průmyslových budov s moderními kancelářskými prostory. Nabízí se nám tu příležitost vybudovat velmi inovativní zázemí pro naši firmu,“ říká Westby.

Riverview je sedmipodlažní stavba, která právě vyrůstá na břehu Vltavy. Celá administrativní budova nabídne přibližně 7.000 m2 pronajímatelných kancelářských ploch, vynikající dostupnost a širokou nabídku služeb a restaurací v blízkém okolí. Společnost MSD bude v budově největším nájemcem využívajícím téměř 90 % kapacity.

Cílem společnosti Skanska je přispívat k udržitelnému rozvoji výstavbou špičkových administrativních budov, používáním inovativních stavebních řešení, materiálů a procesů. Budova Riverview si klade za cíl získat certifikaci LEED na úrovni Gold. Autorem architektonického návrhu budovy je studio Tengbom, které patří k předním architektonickým firmám ve Švédsku i celém skandinávském regionu. Generálním dodavatelem stavby je Skanska a.s.

„Jsme hrdí na to, že se nám se společností MSD povedlo vybudovat silné a spolehlivé partnerství, díky kterému se její globální inovativní IT centrum stalo součástí našeho projektu. Nájemní smlouva byla podepsána 7 měsíců před dokončením budovy, což dokládá zájem o velmi kvalitní, udržitelné projekty nabízející pohodlné a účelné pracovní prostředí,“ říká Marie Passburg, prezidentka společnosti Skanska Property Czech Republic. „Vždy jsme byli přesvědčeni, že Praha 5 představuje rostoucí potenciál a že díky svému konceptu a velikosti bude tento projekt pro nájemce velmi atraktivní.“

Cílem společnosti MSD je navrhnout prostory s využitím nejnovějších ergonomických principů, včetně špičkové zvukové izolace a variability prostoru. Inovátoři společnosti MSD budou moci zachycovat a sdílet informace v rámci budovy pomocí řady vizualizačních pomůcek a interaktivních panelů. Například jeden z nových nástrojů zaměstnancům umožní psát přímo na stěny a to, co napíší, bude automaticky zaznamenáno, uloženo a sdíleno s jejich kolegy. Výsledkem tohoto originálního přístupu budou špičkové profesionální prostory blízko centra města. Projekt v srdci Prahy brilantně spojuje kreativitu, umění, smysl pro přírodu, velkoměstské prostředí a nejmodernější technologie.

The Austin Company, přední architektonická a designérská kancelář, s velkým potěšením spolupracovala na celém konceptu s MSD. Robert Naylor-Stables, architekt a ředitel vývoje staveb společnosti The Austin Company, potvrzuje, že za výsledkem projektu opravdu stojí úzká spolupráce všech zúčastněných a dodává: „Tým MSD se procesu návrhu aktivně účastnil a vnesl do něj spoustu energie a nadšení. Všechny schůzky, workshopy a prezentace designu se nesly ve velmi pozitivním ovzduší, což nám pomohlo skutečně se soustředit na přípravu designu. Velmi se nám líbilo i to, že noví členové týmu Globálního IT inovativního centra MSD měli možnost k naší práci přispět.“

Nové IT centrum společnosti MSD bude zajišťovat širokou škálu globálních IT služeb. V roce 2014 nabídne pracovní příležitost pro více než 100 IT specialistů a dalších 100 pracovních pozic bude vytvořeno v roce 2015. Plného stavu zaměstnanců IT centrum dosáhne v roce 2017. Celková výše investic v prvních třech letech provozu přesáhne miliardu korun, což ze střediska společnosti MSD dělá jednu z největších IT investic v České republice za několik posledních let. MSD je významná světová farmaceutická společnost. V USA a Kanadě působí pod názvem Merck & Co.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …