Skanska Reality, Ekospol a Trigema se dohodli na uvádění čísel z developerského trhu

12.04.2014 13:43

Společnosti Skanska Reality, Ekospol a Trigema až doposud vydávaly své analýzy realitního trhu a data týkající se aktuálních trendů na developerském trhu jednotlivě.

Skanska Reality, Ekospol a Trigema se dohodli na uvádění čísel z developerského trhu
Foto: red
Popisek: Skanska

Zajímavým faktem je, že i navzdory odlišným metodikám měření se při vzájemném porovnání údaje lišily pouze o jednotky. Pro zjednodušení a zpřehlednění těchto dat se proto developeři dohodli na pravidelných setkáváních u příležitosti porovnání a zkorigování hlavních ukazatelů trhu (počty prodaných bytů, zásoba na trhu). Každá z uvedených společností bude nyní uvádět tyto informace ve vzájemné shodě.

„Domníváme se, že jednotné uvádění informací o trhu přispěje k lepší srozumitelnosti. Poskytovaná data mohou být zároveň vnímána jako objektivnější, neboť se na nich shodly tři nezávislé společnosti,“ prezentují vzájemnou shodu Ing. Naďa Ptáčková, ředitelka Vývoje projektů a Akvizic Skanska Reality a.s., RNDr. Evžen Korec, CSc., generální ředitel a předseda představenstva společnosti Ekospol a. s. a Ing. Marcel Soural, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Trigema a.s..

Se zavedením komunikace jednotných informačních výstupů týkajících se developerského trhu souviselo sladění metodik sběru dat. Jako „prodané“ se nyní sledují byty, které jsou v cenících developerů opravdu uvedeny ve stavu „prodáno“, anebo již nejsou zobrazovány v nabídce. Naopak byty ve všech ostatních statusech (volný, ústní rezervace atd.) jsou dle sjednocené metodiky stále započítávány do celkové nabídky trhu.

Nabídkovou cenu za m2 si však i nadále bude každý developer počítat individuálně, neboť metodiky výpočtů se liší a každá z nich přináší na problematiku jinak přínosný náhled.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…