Sklářská škola v Kamenickém Šenově vystavuje v prestižní pražské galerii Moser

02.02.2015 16:43

Slavnostní vernisáž 2. výstavy z volného cyklu Česká sklářská škola, na které představí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov, začíná se 5. února v 18 hodin v pražské Umělecké galerii Moser na Staroměstském náměstí 15.

Sklářská škola v Kamenickém Šenově vystavuje v prestižní pražské galerii Moser
Foto: Pražské Benátky
Popisek: Vodouch na Vltavě.

Svá díla zde na pozvání Lukáše Jabůrek, uměleckého ředitele sklárny Moser, vystaví pedagogové školy a přední sklářští výtvarníci Pavel Kopřiva, Petr Menš, Dagmar Pánková, Ladislav Průcha, Petr Stacho, Josef Kříž spolu s vybranými talentovanými studenty.

Průvodní slovo: připravil PhDr. Jaroslav Polanecký, Ph.D., proděkan pro vědu a zahraničí

Fakulty umění a designu Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Výstava potrvá do 30. dubna 2015, otevřeno PO-PÁ 10:00 - 20:00, SO-NE 10:00 - 19:00

„Výstava je také vyjádřením úzké spolupráce naší SUPŠS a sklárny Moser, se kterou mají naši studenti možnost spolupracovat v oblasti rytého a broušeného skla a v navrhováni designu,“ připomněl ředitel školy Pavel Kopřiva.

Vystavují profesoři-výtvarníci Petr Menš (*1943), absolvent Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, od roku 1996 vedoucí oddělení tvarování, malování a leptání skla, Ladislav Průcha (*1979), absolvent sklářské školy v Novém Boru a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, od roku 2010 vedoucí oddělení designu světelných objektů, Petr Stacho (*1965) absolvent sklářské školy v Kamenickém Šenově a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, od roku 2007 vedoucí oddělení broušení a rytí skla.

A také učitelé SUPŠS  Dagmar Pánková a Josef Kříž, kteří například zhotovili na objednávku města Kamenický Šenov podle návrhu Petra Stacha plaketu Čestný občan pro sklářského umělce René Roubíčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…